gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

10 ilde öğrenciler sütten zehirlendi' iddiası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 10 ilde öğrenciler sütten zehirlendi' iddiası
    Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2012 Saat 11:47
10 ilde öğrenciler sütten zehirlendi' iddiası



Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında birçok ilde dağıtılan sütler öğrencilerin zehirlenmesin yol açtığı iddia edildi.

Bugün başlatılan 'Okul Sütü' projesi kapsamında dağıtılan sütlerin bazı okullardaki öğrencilere zehirlediği iddia edildi. Olay üzerine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise ellerinde süt zehirlenmesine dair bir bulgu bulunmadığını dile getirerek asıl sonucun incelemelerin tamamlanması sonrasında alacaklarını söyledi.



İSTANBUL



İstanbul Sultangazi Esentepe İlköğretim Okulu'nda da dağıtılan sütlerden 50'ye yakın öğrencinin çeşitli şikayetlerden ötürü hastaneye sevkedildiği bildirildi.



DİYARBAKIR



Diyarbakır’da Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projesi kapsamında okullara bugün dağıtımına başlanan sütten içen 50 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da ilköğretim okullarında 5’inci sınıfa kadar öğrencilere süt dağıtımına bu sabah başlandı. Hürriyet İlköğretim Okulu’nda dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bazılarında, karın ağrısı, kusma ve ağrı şikayeti başladı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan 50 kadar öğrenci, zehirlenme şüphesiyle tedaviye alındı.



DİYARBAKIR VALİSİ: BİRKAÇ ÇOCUK ZEHİRLENDİ, GERİSİ PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENDİ



Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, okullarda dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği iddiasına ilişkin, kentte bu sabah tüm çocuklara süt dağıtıldığını ve şu ana kadar herhangi bir problem yaşanmadığını söyledi.



Bugün sabah itibariyle tüm çocuklara süt dağıtıldığını dile getiren Toprak, şöyle konuştu:



“Şu ana kadar herhangi bir problem yok. İstisnası Hürriyet İlköğretim Okulu'nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz.”







Bazı çocuklara bazı besinlerin dokunabileceğini bildiren Toprak, yumurta ve süt alerjisinin olabileceğini, bazı çocukların da ciddi manada aç kalmış olabileceklerini kaydetti.



SİVAS



Sivas'ta çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi, ''Okul Sütü Programı'' kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.







Kentteki bazı ilköğretim okullarında, dağıtılan sütleri içen öğrencilerde, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ortaya çıktı. Öğrenciler, okullara çağrılan ambulanslar ve öğretmenlerin araçlarıyla kentteki hastanelere kaldırıldı.



Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 48, Numune Hastanesi'nde 57 öğrencinin tedavi altına alındığı, Sivas Devlet Hastanesi'nde ise yaklaşık 40 civarında öğrencinin bulunduğu belirtildi. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve çoğunun ayakta tedavi edildiği öğrenildi.



Çocukların rahatsızlanması üzerine Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki süt dağıtımının durdurulmasını kararlaştırdı.



İl Sağlık Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de okullara giderek dağıtılan sütlerden numune aldı. Alınan numunelerin incelenmesinin ardından çocukların sütten zehirlenip zehirlenmediğinin tespit edileceği bildirildi.



EDİRNE



Edirne Valisi Gökhan Sözer, dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma olduğunu belirterek, konunun araştırıldığını belirtti.



Vali Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yusuf Hoca İlköğretim Okulunda dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlanan yaklaşık 20 öğrencinin kontrol amaçlı hastaneye sevk edildiğini söyledi. Sözer, ''Dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma oldu, konuyu araştırıyoruz. Kontrol amaçlı yaklaşık 20 öğrenciyi hastaneye sevk ettik. Sütlerden numune alındı. Öğrenciler aç karnına süt içtikleri içinde mideleri bulanmış olabilir. Bazıları psikolojik olarak da etkilenmiş olabilir. Başka bir şeyden de zehirlenmiş olabilirler. Araştırıyoruz'' dedi.



ANTALYA



Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde Hakkı Tatoğulları İlköğretim Okulu'nda okuyan 30 öğrenci, içtikleri sütten rahatsızlandıkları iddiasıyla, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastane personelinin öğrencilere müdahale ettiği öğrenildi.



KIRIKKALE



Merkezde Dede Korkut İlköğretim Okulu'nda 9, Keskin'de Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 10, Karakeçili Merkez İlköğretim Okulu'nda ise 17 öğrenci, Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılan sütlerden sonra rahatsızlanarak hastanelerde tedavi altına alındı.



İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Fatma Sönmez, Kırıkkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan öğrencileri ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.



Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Dede Korkut İlköğretim Okulu'nda var. Şimdi aldığım bir bilgiye göre, Karakeçili'de de aynı durum söz konusu. Peyderpey bilgiler geliyor. Netleştikçe, sağlıklı veriler elimize ulaştığında basınla paylaşacağız'' dedi.



Öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını ve hepsinin ayakta tedavi gördüğünü belirten Sönmez, ''Şu anda okullarda süt dağıtımı başladığı için tedbiren, henüz neticesi bilinmemekle beraber öğrencilere süt dağıtımını, Valilik kararıyla durdurduk'' diye konuştu.







ADANA



Adana’da 24 Kasım İlköğretim Okulu’nda ücretsiz dağıtılan sütten içen yaklaşık 200 öğrencide karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi görüldü. Öğrenciler hastanelerde tedaviye alınırken, dağıtılan sütlerin bayat olduğunu ve ambulansların geç geldiğini öne süren veliler, sağlık görevlileri ve öğretmenlere saldırmaya kalkıştı.



Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ’Okul Sütü Projesi’nin yürürlüğe girdiği bugün Merkez Seyhan İlçesi Aydınlar Mahallesi’ndeki 24 Kasım İlköğretim Okulu’nda da süt dağıtıldı. Dağıtılan sütlerden içen yaklaşık 200 öğrenci saat 11.30 sıralarında rahatsızlandı. Öğrencilerin karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri üzerine öğretmenler ile okul yöneticileri harekete geçip, ambulans çağırdı. Çocuklarının zehirlendiğini öğrenen veliler de okula akın etti. Okul bahçesinde ağlayan, fenalık geçiren çocuklarını görünce paniğe kapılan veliler, öğretmen ve sağlık görevlilerine tepki gösterdi. Dağıtılan sütlerin bayat ve bozuk olduğunu ve ambulansların geç geldiğini öne süren bazı veliler, doktorlar ve öğretmenlere saldırmaya kalktı. Çıkan arbedeyi okula gelen polis ekipleri güçlükle önlemeye çalıştı.



İlk müdahaleleri 3 ambulansla gelen sağlık ekipleri tarafından okul bahçesinde yapılan öğrenciler, çeşitli hastanelere kaldırılıp, tedavi altına alındı.



SAMSUN



Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde, proje kapsamında dağıtılan sütten içen 8 ilköğretim okulu öğrencisi, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıklarının projesi kapsamında okullarda bugün dağıtımına başlanan sütten içen Samsun’un Vezirköprü İlçesi’ndeki 8 öğrenci, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Karkucak İlköğretim Okulu öğrencilerinden Emirhan Şahin, Kübra Demir, Muzaffer Aktaş, Emircan Yirik, Harun Akca, Merve Akca, Sefa Akca ve Rıza Gülep, Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sefa Akca’nın durumunun ağır olduğu belirtildi.



İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir, bugün başlayan projeyle ilgili olarak, "Bakanlığın yapmış olduğu süt projesi kapsamında sütleri ilçede ve bütün köylere dağıttık. 8 öğrencimizde zehirlenme vakası oldu. Şu anda mideleri yıkanıyor. Kesin sonuç belli değil" dedi. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.



KONYA



Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, ''Bize, etkilenen 18 öğrenci intikal etti. Tekrar ediyorum; zehirlenen değil etkilenen. Hekim arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptılar, zehirlenme olmadığından evlerine gönderdiler'' dedi.



Vali Doğan, Meram Niyazi Usta İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtım törenine katıldı.



Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğan, dağıtılan sütten zehirlenme iddialarıyla ilgili, ''Bize, etkilenen 18 öğrenci intikal etti. Tekrar ediyorum zehirlenen değil etkilenen. Şimdi bu öğrencilerin acil servise yaptıkları müracaatlar sonrasında hekim arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptılar, zehirlenme olmadığından evlerine gönderdiler'' dedi.



-''Hiçbirinde zehirlenme bulgusuna rastlanmadı''-



Konya Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise yaptıkları incelemede herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlamadıklarını kaydetti. Yaşanan olayın tıbbi literatürde ''laktoz intoleransı'' denilen bir vaka olduğunu düşündüklerini bildiren Küçükkendirci, şunları söyledi:



''Bu olaya zehirlenme diyemiyoruz çünkü aynı grup sütten başka çocuklar da içtiği halde herhangi bir şikayete rastlanmadı. Buna toplumda sıklıkla görülen ve tıbbi literatürde 'laktoz intoleransı' denilen, süte hassasiyet diyoruz. Bu vakaların da bu hassasiyetten kaynaklandığına inanıyoruz. Bu tür vakalarda süte aşırı hassas olan bazı insanlar süt içtikleri zaman karın ağrısı, gaz sancısı gibi şikayetlerde bulunabiliyor. Bu hassasiyeti gösteren çocukları gören diğer çocuklar da psikolojik olarak etkilenerek, kendilerinin de zehirlendiğini sanabiliyor. Hastanelerle yaptığımız görüşmede herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlamadıklarını bildirdiler.''



DİNÇER: ELİMİZDE ZEHİRLENME BULGUSU YOK



Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda dağıtılan sütten zehirlenme iddialarına ilişkin ''Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler bir zehirlenme vakası değil. Çocukların bazılarının süt içtikten sonra midesinin bulandığına dair şikayetler olunca onlar tetkike alındı, hastanelere götürüldüler'' dedi.



Dinçer, şunları kaydetti:



''Çocuklarımızdan süt içmek istemeyen ya da süte karşı hassasiyeti olan çocuklara zorla süt içirilmesin. Bu olup biten hadiselerin böyle bir çerçevede gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Yarın çocuklarımızdan aldığımız kültür ve süt incelemeleri neticeleri çıkacak o zaman daha kesin bir ifadeyle bilgi veririz. Bir çok insanda süt içtiği zaman hafifçe bir mide bulantısı olabiliyor veya ilk içmeye başladığında olur. Bunun teknik ayrıntısını Sağlık Bakanımızdan öğrenebilirsiniz.''



ŞANLIURFA



Şanlıurfa merkez ve Siverek ilçesinde süt dağıtımının ilk gününde rahatsızlanan 10 öğrenci hastanelere kaldırıldı.



Ücretsiz süt Şanlıurfa’da bin 446 okulda dağıtıldı. 306 bin öğrencinin yararlandığı kentte, alınan bilgilere göre Hayati Harrani Mahallesi'nde Mustafa Vedat Mutlu İlköğretim Okulu'nda 4 öğrenci zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Siverek Şair İbrahim İlköğretim Okulu'nda ise 6 öğrencinin aynı şüphe ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.



AA - CİHAN – Vatan, Haber7

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz