gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Genel Kültür
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Trafik kazalarını önlemek için ne yapmalıyız?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sakız Açılır Kutu Gör
Vip Üye
Vip Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
  Alıntı sakız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Trafik kazalarını önlemek için ne yapmalıyız?
    Gönderim Zamanı: 15-Mayıs-2012 Saat 16:01
Trafik kazalarını önlemek için ne yapmalıyız?

Her şeyden önce, sürücü ve yayaların bilgi ve dikkatini geliştirecek geniş ve yaygın bir eğitim verilerek trafik kurallarına karşı ciddi bir vatandaşlık bilinci oluşturulmalıdır. Yani, insanlarda trafik bilincini içselleştirmeliyiz. Sadece trafik polisleriyle ve cezalarıyla bir dış kontrol mekanizması oluşturulmamalıdır. Örneğin, sürücü polisi gördüğü için (onun ceza yazmaması için) emniyet kemerini takmamalı, yanlış sollama yapmamalı, hız sınırını aşmamalı. Bütün bunları kendisi istediği için yapmalı ve iyi bir vatandaş olarak, trafik sorumluluğunu yerine getirme bilincini taşımalıdır.

Yine yurt dışında olduğu gibi yollarda bütün sürücüler trafik polisi olmadan da birbirlerini denetleme sorumluluğu ve bilincini taşımalıdır. Yani, karşınızdaki insan yolda, bir trafik hatası yaptığında onu uyardığınızda “dayak yeme yerine küfredilme yerine” bir teşekkür edilme mesajı alabilmesiniz.

Kısaca; ülkemizde yol ve trafik güvenliğini sağlamak, kazaları en aza indirmek ve trafik bilincine sahip bu konuda duyarlı ve sorumlu bir nesil oluşturmak için toplumda bulunan tüm insanları bu konuda eğitmek gerekir. Bunun için de toplumda bulunan trafikle ilgili yada ilgisiz resmi ya da özel tüm kurum ve kuruluşların bu iş için seferber olması gerekir. Öncellikle kırsal kesimden başlamak koşuluyla okuma-yazma seferberliği gibi trafik eğitimi seferberliği başlatılmalı ve böylece yaygın eğitim yoluyla çocuk, genç, yetişkin, yaşlı demeden herkes trafik kurallarına karşı duyarlı hale getirilmelidir.

Ayrıca, örgün eğitim yoluyla da okulöncesi eğitim kurumlarından başlamak koşuluyla çocuklara okullarda trafik eğitimine yönelik bilgiler verilmeli, ancak bu bilgiler sadece teori düzeyinde kalmamalı teori ve uygulama birleştirilmelidir. Yani bu sorun sosyal bir problem olarak ele alınmalı ve yaşamla bütünleştirilmelidir. Öğretmenler, trafik dersini işlerken drama yöntemini kullanarak, çocuğu sokağa ve caddeye çıkararak, ona çeşitli filmler seyrettirerek, gözlemler yaptırarak trafik bilincini oluşturmaya çalışmalı ve davranışlarıyla çocuklara olumlu model olmalıdır. Dogal olarak öğretmenlerin bütün bunları yapabilmesi ve olumlu model olması için öncellikle onların da trafik eğitimi konusunda eğitilmiş olması gerekir.
Yukarı Dön
fako Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Şubat-2012
Konum: ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 48
  Alıntı fako Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Mayıs-2012 Saat 19:27
bilgi için tşkürler
FENERBAHÇE KUPA ALMAMA REKORUNU DENİYOR :D
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz