gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Genç matematikçiden uluslararası başarı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Genç matematikçiden uluslararası başarı
    Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2012 Saat 12:40
Genç matematikçiden uluslararası başarı
Moskova Sürekli Matematik Eğitimi Merkezi tarafından ünlü matematikçi İ.F. Şarıgin adına düzenlenen 8. Uluslararası Geometri Olimpiyatı'nın final bölümünde Coşkun Koleji öğrencisi Ahmet Abdullah Keleş en iyi dördüncü dereceyi almayı başardı.



Rusya’da düzenlenen yarışmada Türkiye'yi temsil eden matematik olimpiyatçısı Keleş, haziran ayında da TÜBİTAK Matematik Milli Takımı'nda yer almıştı. Başarılı öğrenci, Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye’ye altın madalya kazandırmıştı.

Uluslararası Geometri Olimpiyatı'nda Türkiye'yi ilk defa temsil eden Ahmet Abdullah Keleş, 30 Temmuz - 2 Ağustos 2012 tarihleri arasında 8 farklı ülkeden toplamda 69 yarışmacının katıldığı zorlu final etabında rakiplerini eleyerek en iyi dördüncü dereceyi elde etti. Bu dereceyle mansiyon ödülü kazandı. Coşkun Koleji Matematik olimpiyat takımı öğretmeni Zafer Büber ‘’Ahmet en iyi derecelere abone bir öğrencimiz. Okulun olimpiyat takımında çok gayret ediyor ve farklı kaynaklardan çok sorular çözüyor. Ülkemiz adına Rusya’da katıldığı geometri olimpiyatında çok iyi bir başarı elde etti.’’ dedi.

Yarışmanın organizatörlerinden Boris R. Frenkin, “Ahmet, yarışmanın finaline katılmaya hak kazanarak Rusya’nın en zor olimpiyatları kategorisinde yer alan geometri olimpiyatında önemli bir başarı elde etti. Kendisini kutluyorum.” dedi.

Dünyada, sadece geometri sorularının sorulduğu en prestijli geometri olimpiyatında ülkemizi ilk defa temsil eden genç matematikçi Keleş, "Genç Balkan matematik olimpiyatında ülkem için altın madalya kazandım. Bu yarışmada sadece geometri soruları vardı. Yarışma için olimpiyat öğretmenimin yardımıyla farklı sorular çözerek hazırlandım. Uluslararası arenada ilk defa katıldığım bu yarışmada mansiyon kazandım. Tekrar katılıp birinci olmayı hedefliyorum.’’ dedi.
Uluslararası Geometri Olimpiyatı'nın jüri üyeleri ve aynı zamanda geometri sorularını hazırlayan komisyon içinde V. Protasov, A. Blinkov, A.Shapovolov, B. Frenkin, A. Zaslavskiy gibi ünlü matematikçiler yer aldı.
Kaynak: CİHAN

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz