gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Üniversite tercihi yapacak adaylara uyarı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Üniversite tercihi yapacak adaylara uyarı
    Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2013 Saat 14:05
Üniversite tercihi yapacak adaylara uyarı
Zambak Yayın Grubu Ölçme Değerlendirme Uzmanı Osman Sarıkaya, Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ardından tercih yapacak adaylara, tercihleri öncesi meslekler hakkında fikir sahibi olmaları tavsiyesinde bulundu.

Zambak Yayın Grubu'ndan yapılan açıklamada öğrencilere üniversite tercihleri öncesi uyarılarda bulunuldu.
Tercih sürecini doğru ve hızlı değerlendirebilmek için öncelikle meslekler rehberinin okunmasının faydalı olacağının altını çizen Sarıkaya, şu görüşleri paylaştı:
"Özellikle karar verme güçlüğü çeken adayların meslekler hakkında fikir sahibi olması çok faydalı olacaktır. Diğer türlü sürekli birilerinin tesiri altında kalır ve sağlıklı karar veremeyebilirler. Bu arada önceden bir tercih listesinin hazırlanması yerinde olur. Sonraki aşamada rehber öğretmenlerinizin görüşlerini almanız da gerekir. Rehber öğretmenleriniz sizden önce aynı psikolojiyi yaşayan yüzlerce kişiye nasıl yardımcı oldukları ve onları doğru şekilde yönlendirdikleri aşikardır. Siz ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorsunuz; ama tercih yapmak onların işlerinin bir parçası ve bu işi her yıl yapıyorlar. Bu yüzden onların isabetli karar verme ihtimali çok yüksektir. Bu ayrıntıyı atlamamak gerekir."
Devlet üniversitelerinin yanında da birçok özel üniversitelerin de alternatif olduğunu belirten Sarıkaya, şunları kaydetti:
"Bu üniversitelerin sizlere sunduğu imkanları iyi analiz etmeniz gerekir. Birçoğu, adayların durumlarına göre çok cazip şartlarda eğitim imkanı sunuyor. Bu açıdan her aday önceki yıllara göre daha şanslı diyebiliriz. Her şey biraz araştırma yapmanıza bağlı. Diğer yandan teknolojik gelişmeleri de dikkate almalısınız. Bu alandaki gelişmeler tercihlerinizde etkili olabilir. Teknolojik gelişmeler yeni ve saygınlık uyandıran iş fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Yeni meslekler de dikkatinizi çekmeli ve gözden uzak tutulmamalıdır."
Sarıkaya, adayların okuyacakları üniversitenin hangi şehirde olduğunun da önemli bir kriter olduğunu belirtti. Şeçilecek şehrin hem yaşam tarzı hem de ekonomik olarak adayları etkileyeceğini de ifade eden Sarıkaya, "Bu arada şehir tercihlerin de ailenin ekonomik durumunu da dikkate almak da faydalı olabilir. Burs imkanı olmayabilir. Ulaşım, yurt, şehrin pahalılığı gibi durumlarını iyi hesap etmek gerekir" tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: AA

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz