gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

800 Yıl Önce İlk Robotu Bulan Adam

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 800 Yıl Önce İlk Robotu Bulan Adam
    Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2013 Saat 13:17
Bundan 3-4 sene önce ODTÜ’ye Da Vinci’nin eserleri gelmişti. Alanında ilk yaptığı çalışmlar, o kadar etkilenmiştim ki biraz da kıskandım tabi niye bizim topraklarımızdan çıkmadı diye. Ama daha sonra araştırdım gördüm ki aslında ilk sibernetik robotu bulan, yani otomatik robot yaparak günümüzdeki teknolojik robotlara örnek olan robotu Cizreli El-Cezeri bulmuştur. 2012 yılına girmeye çok az kala, teknolojinin geldiği nokta insanı büyülüyor. Uçaklar, otomobiller, cep telefonları, robotlar vs. Hepsi teknolojinin harika eserleri olarak bizlere hizmet ediyor. Peki, bu teknolojinin gelişimde Anadolu insanının rol nedir hiç düşündünüz mü?

Evet, çoğumuzun haberi yok ama bizler de teknolojinin gelişiminde büyük roller almışız.

Modern insan için robot kavramı, bilim kurgu filmlerindeki gelecek tasvirleriyle başladı. Bu filmlerde robotlar bazen insanlara düşman oluyor bazense günlük yaşama yardım ediyordu. Günümüzde büyük bir atılım yaşayan robotteknolojisi yavaş yavaş evlerimize girmeye başlıyor. Robot teknolojisindeki gelişmeleri görüp, ev işi yapan ya da savaşan makinelerin çağımızın en büyük mucizesi olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz demektir.

800 Yıl Önce Robotlarla Dünyayı Değiştirdi
Yaklaşık 800 yıl önce Anadolu’da yaşan bir bilim adamı olan Cizreli Ebul-iz tasarladığı robotlarla günlük hayatı değiştiriyordu. El Cezeri olarak da tanınan bu bilim adamı, su ve buharla çalışan robotlarını insan davranışlarını taklit edecek şekilde programlayabiliyordu. Krallarla satranç oynayan bu robotlar yazılım desteği olmadan günümüz robotlarıyla yarışacak özelliklere sahipti. Günümüzdeki şohbenin ve çalar saatlerin atalarını geliştiren El-Cezeri’nin robot tarihini değiştiren buluşları yakından tanımak ister miydiniz? İşte gizli kalmış bir dehanın eserleri…
Cezerinin Hayatı http://www.gelisenbeyin.net/cezeri.html

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz