gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yargı Kararı Uygulan(M)ıyor Mu?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yargı Kararı Uygulan(M)ıyor Mu?
    Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2013 Saat 00:03
Binlerce öğretmenin (8 bin civarında olduğu söyleniyor) yan alanı dahi olmayan Zihinsel engelliler ve Teknoloji Tasarım öğretmenliğine geçiş yaptırılması ile ilgili konuyu mahkemeye taşıyan ve YD kararının çıkmasını sağlayan Eğitim- Söz Sen Bakanlığı bir kez daha uyardı

ve mağduriyet yaşayan ve akıbetlerinin ne olacağı konusunda kara kara düşünen öğretmenlerin durumunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Danıştay ikinci dairesinin kararı Milli Eğitim Bakanlığına 15/07/2013 tarihinde tebliğ edilmiş ve Bakanlıkta bu karar uyarınca Sayın bakan Nabi AVCI imzalı bir yazı ile tüm valiliklere durumu bildirdi ve gereğinin yapılmasını istedi.

Kılavuza dayanak teşkil eden Talim ve Terbiye Kurulunun 12/09/2012 tarihli ve 5110 sayılı mütalaasının yürütülmesinin durdurulması talebi reddedilmiştir. Bu kararlar Bakanlığımıza 15/07/2013 tarihinde tebliğ edilmiştir.

Bu kararların uygulamasına yönelik olarak; sınıf öğretmenlerinden 2012 yılında il içinde alan değişikliği yoluyla Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliğine ya da Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçirilenler ile diğer alan öğretmenlerinden Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçirilenler önceki alanlarına ve görev yerlerine döndürüleceklerdir.

Sınıf Öğretmenlerinden Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği için söz konusu yargı kararında belirtilen 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Sertifika Programını tamamlayanlar istemeleri halinde Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği görevine devam edebileceklerdir.

Yargı kararı gereği önceki alanlarına ve görev yerlerine döndürülecek öğretmenler ile ilgili her türlü iş ve işlemler valiliklerce gerçekleştirilecektir.

Yukarıda belirtilen öğretmenlerden alan değişikliği yapıldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iller arasında görev yeri değişikliği yapılanlar atandıkları il valiliğine bildirilecek bunların daha önceki alanlarına ve durumlarına uygun eğitim kurumlarına atamaları halen görev yaptıkları valiliklerce yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.   Nabi AVCI

Ama birkaç il dışında (Kırşehir ve Kars) Bakanlığın bu yazısını pek dikkate alan İl olmadı. Bu yüzden hala alan değiştiren binlerce öğretmen diken üstünde bakanlığın yazısının ne zaman uygulanacağını bekliyor. Bu durum yakinen takip eden Hem Eğitim Söz Sen hem de Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri dernek yetkilileri ile görüştüğümüzde konunun takipçisi olduklarını ve kararın en kısa sürede uygulanmasının beklendiğini söylediler. Eğitim Söz Sen genel başkanı Nihat beyde bakanlık yetkililerini bu konuda bir kez daha uyardıklarını bakanlığa 19.09.2013 tarihli bir yazı göndererek (Acil ve Günlü) Öncelikle yargı kararının eksiksiz olarak uygulanması yönünde bakanlığımızın tekrardan yeni sıkıntılar yaşamaması için ilgili birimlerinin konuya açıklık getirerek yeniden valiliklere uyarı yazısı yazması acilen yargı kararının gereğinin yapılmasının bir zorunluluk olduğu, bu konuda yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmesini istediklerini ifade etti.



Bir Kuzu Binlerce Koyun Arasında Kendi Anasını Nasıl Bulursa, Yapılan İyilik ve Kötülüklerde Eninde Sonunda Gelir İnsanı Bulur!

Memiş KILIÇ

Eğitimci, Yazar

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz