gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Merkezi Ortak Sınav Sonuçları Açıklandı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Merkezi Ortak Sınav Sonuçları Açıklandı
    Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2014 Saat 22:07
Merkezi Ortak Sınav Sonuçları en geç pazartesi açıklanıyor

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) nin kaldırılmasının ardından bu yıl liseye geçiş için ortaokul 8’inci sınıfların girdiği Merkezi Ortak Sınav Sonuçları en geç pazartesi açıklanacak.

Yetkililer, hafta sonu da az da olsa sınav sonuçlarının açıklanma ihtimali olduğunu belirttiler. Ocak ayı başında açıklanması beklenen sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, her öğrencinin kağıdının titizlikle incelenip, okullardaki her tutanağın tek tek okunduğu için sürenin biraz uzadığını açıkladı.

Yetkililer, sonuçların SBS gibi bir toplantı ile açıklanmayacağını, her öğrencinin e-okuldaki notlarında görüleceğini belirttiler.
Öte yandan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için davaların açıldığı yönündeki iddilarla ilgili yetkililer, "Hukuk Servisimize ulaşan herhangi bir dava bulunmuyor. Bir sorun yok" dedi.

İkinci sınavlar Nisan’da
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ilk sınav 28-29 Kasım’da yapılmıştı. öğrenciler 6 dersten iki gün boyunca kendi okullarında sınava girmişti.
İkinci dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavları ise 28-29 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek ve sonuçları Haziran 2014’te açıklanacak.
Hürriyet

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2014 Saat 16:40
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar, bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebilecek.

Merakla beklenen Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlar e-okul üzerinden öğrenilebilir.

Tıkla Öğren...

1 milyon 290 bin ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri 28-29 Kasım 2013'te ilk defa uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları'na katıldı. Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, yabancı dil, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ile T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sınavlara katıldı. İki gün de saat 09.00'da başlayan sınavlar 12.00'de sona erdi, öğrenciler her gün üç dersten sınava girdi. Oturumlar yarım saat arayla yapıldı. 40 dakika süren oturumlarda öğrenciler her dersten 20'şer soru yanıtladı.

Bu sınavlara katılamayan ve geçerli mazereti olan öğrenciler de 14-15 Aralık'ta Merkezi Sistem Ortak Sınavları'na katıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı yapılan değerlendirmenin ardından bugün sonuçları açıkladı. Öğrenciler e-okul üzerinden sonuçlarını öğrenebilir. Bu sonuçlar öğrencilerin sadece liselere yerleştirmelerinde kullanılmayacak, aynı zamanda karne notlarına da yansıyacak.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz