gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Küçük öğrenci elektriği pedallayarak üretti

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Küçük öğrenci elektriği pedallayarak üretti
    Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2014 Saat 00:25
Küçük öğrenci elektriği pedallayarak üretti
Çanakkale'nin Biga ilçesi Bakacak Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğiyle ülke genelinde düzenlenen proje yarışmasına elektrik üreten proje ile katılıyor.

Bakacak Ortaokulu; Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğiyle, ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ülke genelinde yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek ve onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak amacıyla, ülke genelinde 81 ilde "Bu Benim Eserim" İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışmasına 22 proje ile katılmış ve bu projelerden 11 tanesi Çanakkale İl elemelerini geçerek sesini duyurmuştu.
Bakacak Ortaokulu, "Sağlıklı Elektrik Üret Bedava Maliyet" isimli projesiyle 08-09-10 Nisan 2014'te Eskişehir'de düzenlenecek olan Tübitak Bu Benim Eserim Proje Yarışması Bölge Sergisine davet edilerek bu alandaki farkını ortaya koymuş oldu.
Proje ekibi üyesi öğrenci Halil İbrahim Baymiş'in stadyumlardaki kale arkası tribüne 10 tane SELÜBEM bisikleti koyarak enerji maliyetini azaltmak, insanların spor yaparak sağlıklı kalmalarına yardımcı olmak ve stadyumlar dışındaki elektrik tüketilen alanlardaki enerji maliyetini azaltmak amacıyla ürettiği proje büyük ilgi görüyor.

10 TANE SELÜBEM BİSİKLET
Projenin sahibi Halil İbrahim Baymiş yaptığı açıklamada, "Sağlıklı Elektrik Üret Bedava Maliyet projemizde stadyumlarda kale arkası tribüne 10 tane SELÜBEM bisikletlerinden yerleştireceğiz. Bu tribünün bisikletli kısmına giriş ücretsiz olacak ve bu tribündeki insanların bisikletten enerji üreterek hem spor yapmaları sağlanacak hem de enerji tüketimi aza indirilecektir" dedi.

Bakacak Ortaokulu Müdürü Bora Kaşlı,"Öğrencimizin spor ve yenilenebilir enerjileri birleştirerek, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak yenilikçi projesi çevre duyarlılığını ve farklı enerji kaynaklarına olan ilgiyi ve bu alana olan yönelimi pekiştirecektir. Öğrencimizi ve geleceğin mucitlerini yetiştiren, emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bakacak Eğitim Kampüsü (Bak E-Kamp) Projemizde, 22 Tübitak Projemizde, Avrupa Birliği Erasmus + Projelerimizde bize destek olan başta Kaymakamımız Sayın Fatih Genel olmak üzere bütün dış ve iç paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz