gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Teknik Öğretmenler Mühendis Olamıyor...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknik Öğretmenler Mühendis Olamıyor...
    Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2014 Saat 20:52
ÖSYM, Mühendislik Tamamlama sınavıyla ilgili açıklama yaptı
3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 07.08.1992 tarihli ve 21308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği" ve bu doğrultuda alınan Yüksek öğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, ÖSYM tarafından Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2014-Mühendislik Tamamlama) yapılacaktır. Sınav, 19 Temmuz 2014 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri 23 Haziran 2014 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2014 tarihinde sona erecektir denilmektedir.
ÖSYM de geçen yıl yapılan toplantıda teknik öğretmenlerin hangi mühendislik programları ile ilişkilendirildiklerine dair bir açıklama yapmış ve tüm teknik öğretmenleri birer mühendislik alanı ile eşleştirmiştir.
Ne var ki ÖSYM bir bölümü UNUTMUŞTUR !!
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği Bölümü Mezunları UNUTULDUĞU için ÖSYM nin geçen yıl yaptığı mühendislik tamamlama sınavına girememiştir.Kurulda unutulan Endüstriyel Teknoloji Öğretmenleri ÖSYM ye bizzat başvurarak bu eksikliğin giderilmesini istemişler ve yetkililerle yapılan görüşmeler neticesinde seneye (2014) mutlaka bu eksikliğin giderileceği söylenmiştir.
ÖSYM bu yıl yapılması planlanan mühendislik tamamlama sınavı ile ilgili basın duyurusunda sınav başvuru tarihlerini açıklamış ama Endüstriyel Teknoloji Öğretmenlerinin sınava girip giremeyeceğine dair bir açıklamada bulunmamıştır. ÖSYM nin TEKNİK ÖĞRETMEN olarak kabul ettiği Endüstriyel Teknoloji Öğretmenleri hak ve adalet temelinde fırsat eşitliğini sekteye uğratmayacak şekilde Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği Bölümüne eşdeğer mühendislik alanı tanımlanması ve Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavına giriş hakkı verilmesi beklemektedir.
Hak kaybına sebebiyet veren ve binlerce teknik öğretmenin mağdur olmasına neden olan, bu süreçten etkilenen TEKNİK ÖĞRETMENLERİN aşağıdaki dilekçe örneğini en kısa zamanda ÖSYM ye göndermeleri hak aramalarında birinci aşama olacağı kanısındayım.



                                                        YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA
                                                                                                                                        ANKARA
                                                                                                                           …../06/2014
İlgi     a): 27.04.1995 tarih ve 8906 sayılı Yüksek Öğretim Kurulu kararı
     b): 01.08.1992 tarih ve 21308 sayılı resmi gazetede yayınlananTeknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği



Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği Bölümü Mezunuyum. İlgi (b) yazıda belirtildiği şekliyle TeknikÖğretmen Unvanına sahip kişilere mühendisliğe geçiş hakkı tanınmakta ve bu kapsamda ÖSYM tarafından 2013 yılında ilk kez Mühendisliğe geçiş sınavı yapılmış bulunmaktadır. ÖSYM tarafından Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavına girme hakkı verilen bölümler sıralanmış, ancak İlgi (a) da belirtildiği şekliyle “Teknik Öğretmen Unvanı” bulunmasına karşın bölümüm olan Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliğine sınava giriş hakkı verilmemiştir.2013 yılı mühendislik tamamlama sınav kılavuzunda; 3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 7.8.1992 tarih ve 21308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği’nin 6. maddesi ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 06.06.2013 tarihli kararı uyarınca, ÖSYM tarafından her yıl bir defa merkezi olarak Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik Tamamlama) yapılacaktır.”ifadesi bulunmaktadır.Buna karşın ilki 2013 yılında yapılan ve Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği Bölümü mezunlarına giriş hakkı verilmeyen Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı 2014 yılında tekrarlanmamış, bununla birlikte bölümüm için belirlenen eşdeğer mühendislik programıda tanımlanmamıştır.

Bu kapsamda hak ve adalet temelinde fırsat eşitliğini sekteye uğratmayacak şekilde Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği Bölümüne eşdeğer mühendislik alanı tanımlanması ve Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavına giriş hakkı verilmesi ve tarafıma bilgi verilmesi hususunda;

Gereğini arzederim.
                                        

     
                                                                                                                                                                           Adı Soyadı


Ekler
1-Yök Onaylı Teknik Öğretmen Unvanı Belgesi
2-Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının
Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği

Adres:

Tel:

Memiş KILIÇ

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz