Okul ve Çevre Güvenliğinde Oluşan Sorunlar |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
gelisenbeyin
Yönetici gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4737 |
Alıntı Cevapla
Konu: Okul ve Çevre Güvenliğinde Oluşan Sorunlar Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2014 Saat 01:02 |
Okul ve Çevre Güvenliğinde Oluşan Sorunlar
1-Okul ve çevresinde yaşanan güvenlik problemleri 2-Okullarda fiziksel şiddet yaygınlığı 3-Okullarda Madde veya sigara bağımlılığı 4-Okul ve çevresinde ışıklandırma ve güvenlik teknolojileri olmaması 5-Çocukluktan erişkinliğe geçiş aşaması oluşan sorunların okul ve çevresini etkilemesi 6-Okullarda yeterli personelin bulunmaması ve mekanın okula uygun olması 7-Okullarda iletişim bozuklukluları 8- Okul yönetiminin gerekli tedbirleri çeşitli sebeplerden dolayı alamaması. 9-Güvenlik tatbikatlarının yeterli sayıda yapılmaması OKUL VE ÇEVRE GÜVENLİĞİNDE OLUŞAN SORUNLARA KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 1-okul ve çevresinde yeterli güvenlik personelinin bulunması okulun emniyet güçlerine yakın olası gerekir 2-Okullarda şiddeti azaltmak için ;öğrenciler sosyal faaliyetlere yönlendirilmeli, aileler bu konuda eğitilmeli çocuğa uygun teknolojik ürünler verilmeli veya izletilmeli. Okullar ile emniyet arasında eğitim alış-verişi yapılmalı 3-Madde bağımlılığı ile ilgili okul personeline ve ailelere eğitim verilmeli,sağlık ekipleri okulları belirli peryotlarda gelmeli 4-Tüm okullara güvenlikle ilgili her türlü teknoloji sağlanmalı 5-Ergenliğe giren çocuklara karşı okul rehber öğretmenleri psikologlar ilgilenmeli eğitim vermeli aileler bilgilendirilmelidir. 6-Bina okul olmaya müsait olmalı okullarda tüm personeller bulunmalı, personeller verilen talimatlara aynen uygulamalıdırlar. 7-Okulda müdür, öğretmen, öğrenci ve diğer personeller arasında güçlü bir iletişim olmalıdır. 8-okulun bir güvenlik planı olmalı ve şartlara uygun olarak güncellenmelidir. Bu plan tüm personel tarafından bilinmeli ve uygulanmalıdır. 9- Okullarda yangın, deprem vb. tatbikatlar düzenli aralıklarla yapılmalıdır. |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |