gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > İnovasyon, Patent
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hiçbir yerde olmayan 600 yerli buluş

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hiçbir yerde olmayan 600 yerli buluş
    Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2014 Saat 14:31
Hiçbir yerde olmayan 600 yerli buluş

Türkiye’de geliştirilen en yenilikçi patentli proje ve teknolojilerin ilk kez sergileneceği 1. İnovasyon Türkiye Fuarı yarın kapılarını açıyor.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan ve üniversite profesöründen ortaokul öğrencisine kadar her yaşta bilim insanının hazırladığı 600 buluşun sergileneceği 1. İnovasyon Türkiye Fuarı 1 – 4 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşuyor.

Son yıllarda Ar-Ge çalışmalarına büyük ağırlık verilen Türkiye’de, bu alanda önemli yatırımlar yapılıyor. Bunun en önemlisi de şüphesiz ki hemen hemen her ilde kurulması için çalışmaların yürütüldüğü teknoloji merkezleri. Bilime gönül vermiş herkese açık olan merkezlerde buluş yapmak isteyenlere önemli destekler sağlanıyor. Bu desteklerle oluşturulan buluşların son durağı ise bu yıl ilk kez düzenlenecek olan İnovasyon Türkiye olacak. Fuarda sektörlerin uluslararası alandaki temsilcilerine tanıtılacak olan buluşlarla Türkiye’nin teknoloji üreten yüzü dünyaya duyurulacak.

Buluşların ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması ve girişimci kurum, kuruluş ve işadamlarını ile işbirliği ortamı sağlayarak hızla üretim safhasına geçmesine katkıda bulunulması için hazırlanan fuar, Türkiye’nin teknoloji ihraç eden bir ülke haline gelmesine de katkı sağlayacak.

Ülkemizin bilim, teknoloji ve sanayide fark oluşturma yeteneğinin geliştirilmesine katkıda bulunacak olan fuarda, tamamı Türk tasarımı olan projeler sergilenecek. Aralarında elektrikli jip’ten kendi kendini karıştıran tencereye, deprem anında otomatik olarak açılan kapı kilitlerinden, beyin dalgaları ile hareket eden tekerlekli sandalyeye kadar birbirinden ilginç tasarımlar standlarda yer alacak.

ABD, Almanya, Japonya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Çin gibi ileri teknoloji üreten ve ihraç eden ülkelerde yıllardır düzenlenen fuar, bu yıldan itibaren Türkiye’de de gerçekleştirilecek. İnovasyon ve buluş fuarları, düzenleyen ülkelerin teknolojide geldikleri son noktayı göstermesi açısından önemli görülüyor. Bununla birlikte fuar, tasarlayan, üreten, buluş yapan, patent alan ile, yatırımcı, sanayici ve girişimciyi aynı çatı altında buluşturarak, projelerin, tasarımların, buluşların ve patenti alınan ürünlerin, hızla sanayiye kazandırılması yönünde de önemli bir işlev görüyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz