gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Vücudumuzla ilgili bilmediğimiz 13 şey!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Vücudumuzla ilgili bilmediğimiz 13 şey!
    Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2014 Saat 17:33
Vücudumuzla ilgili bilmediğimiz 13 şey!
Vücudumuzun gizemli köşeleri her gün yeniden keşfedilmektedir. İşte bilmediğimiz şeyler…

1.Yaşla birlikte ayaklar da büyür mü?

Yıllar içinde tendonlar ve bağlarda genişlemeler, gevşemeler yaşanır. Dolayısıyla ayaklar da genişler ve yayvan bir hal alır.

2.Kadınlar neden daha çok üşür?

Kadınların üşüme eşiği erkeklere göre daha düşüktür. Ayrıca kadınların vücudundaki yağ katmanı merkezde toplanmıştır. Bu nedenle organlar sıcakken eller ve bacaklar daha çabuk soğur.

3.Yaşlı insan kokusu gerçek mi?

Evet. Ancak orta yaşlı ve genç insan kokusu diye bir şey de var! Araştırmalar yaşlıların daha az yoğun ve hoş koktuğunu gösteriyor.

4.Gece tuvalete nasıl kalkıyoruz?

Geceleri başka hiçbir şey için uyanmıyor ancak tuvaletimizi yapmak için kalkıyoruz. Çünkü bağırsak hareketlerini kontrol eden karmaşık yapıdaki zeki nöronlar vücudun biyolojik saatinden de etkilenmektedir. Bu nedenle zaman geldiğinde uyanmanızı sağlar. Diğer taraftan idrar kesesi de belli bir ölçüye kadar genişleyebilmektedir. Sınıra dayandığında uyarı sinyali vermektedir.

5.Neden parmak izimiz var?

Uzmanların çoğu tutma yetisini desteklemesi için parmak izimiz olduğunu savunmaktadır. Ancak birkaç yıl önce İngiliz araştırmacıların yaptığı incelemeler parmak izlerinin dümdüz yüzeyli nesneleri tutmayı zorlaştırdığını göstermektedir. Çünkü temas edilen yüzeyi azaltmaktadır. Uzmanlara göre parmak izleri cildin genişlemesini kolaylaştırmaktadır. Bazı uzmanlar dokunma duyusunu geliştirdiğini de öne sürmektedir. kesin olarak bildiğimiz tek şey ise parmak izinin tek yumurta ikizlerinde bile farklı olduğudur.

6.Koltuk altı terleyen diğer yerlere göre neden daha kötü kokar?

Vücutta iki çeşit ter bezi bulunur. Kollar ve bacaklardaki bezler su ve tuz karışımı salgılar. Ancak koltuk altı ve kasıklardaki ter bezleri bakterilerin sevdiği yağlı bir sıvı üretir. Bu yağı tüketen bakteriler kötü kokuya sebep olur.

7.Ağrıyan eklemlerden hava durumu gerçekten bilinebilir mi?

Belki. Atmosfer basıncı kötü hava olaylarından hemen önce düşer. Bu değişim vücuttaki dokuların genişlemesine ve şişmesine neden olur. Etki hafiftir. Ancak eklem ağrısı çeken kişilerde ağrı miktarında değişikliğe sebep olabilir.

8.Hızlı Trene bindiğimizde ne hissederiz?

Lunaparkta tepetaklak gidilen trene bindiğinizde hissettiğimiz nedir? Ters dönerken elbette organlarımız yer değiştirmez ancak sinirlerimiz bu hareketlerin hissedilmesini sağlar. Bu sebeple midemiz ağzımıza geldi zannedebiliriz.

9.Oda sıcaklığında kalmış kahve neden çok iğrençtir?

Sıcaklık tadı etkileyen bir faktördür. Belçikalı araştırmacılar tat alma reseptörlerinin belirli sıcaklıklarda daha aktif olduğunu öne sürüyor. Bu nedenle sıcak kahve acı gelmezken soğuduğunda yani bu reseptörler daha aktif olduğunda acı tadı daha çok alıyor olabiliriz.

10.Nefesinizi tutmak hıçkırığı neden geçirir?

Diyafram istemsiz bir şekilde hareket ettiğinde hıçkırık görülür. Nefesi tutarak vücutta karbondioksit miktarını arttırmanın hıçkırığı geçirdiği söylenir. İnanışa göre karbondioksit diyaframdaki spazmı durdurmaktadır.

11.Midemiz neden guruldar?

Bağırsaklarımız besinleri sindirirken hareket eder ve sıvı salgılanır. Guruldama sesi sindirim suyunun bağırsaklar içinde yol alması sonucu ortaya çıkabilir. Bunu engellemek için sık ve az yiyin.

12.Koştuğumuzda sağ tarafımız neden kasılır?

Çok koştuğunuz zaman kaburganızın sağ altında inanılmaz bir ağrı görülebilir. Bunun nedeni koşu esnasında esneyen, zıplayan ve sürekli hareket halinde olan diyaframdır. Ağrının geçmesi için yavaşlayın ve kontrolü koşun.

13.Diş yapımız neden değişir?

Yaşlanma sonucunda diş etlerindeki kemikler daralır ve dolayısıyla dişlerde değişim görülür. Sigara ve diş eti hastalıkları gibi sorunlar da diş yapısında değişime neden olur.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz