gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Türksat-6A'da sona gelindi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türksat-6A'da sona gelindi
    Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2014 Saat 14:39
Türksat-6A'da sona gelindi
Yerli üretim olacak olan Türksat 6A uydusunda imzalar bu ay atılıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bakanlık öncülüğünde başlatılan Türksat-6A yerli haberleşme uydusu projesinde imza aşamasına gelindiğini, Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzanın bu ay içinde atılacağını bildirdi.

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, yerli mühendislik imkanları ile geliştirilip üretilecek Türksat-6A Yerli Haberleşme Uydusu için proje yöneticisi ve yürütücü kurumlarla 25-26 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen bütçe panelinin sonlandığını ve proje bütçesinin son haline getirildiğini belirtti. Alınan karara göre proje bütçesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından karşılanacağını ifade eden Bakan Elvan, projede imzanın bu ay içerisinde atılacağını söyledi.

UZAY FİLOSUNA ''MADE İN TURKEY'' DAMGASI

Türksat-6A ile ilgili sürece ilişkin bilgi veren Bakan Elvan, "42 derece doğu yörüngesinde işletilecek Türksat-6A yerli haberleşme uydusunun tüm üretimi Türkiye’de yapılacak, entegrasyon ve ihtiyaç duyulan tüm testleri Ankara’da kurulan uydu montaj entegrasyon ve test merkezinde gerçekleştirilecek. Türksat-6A uydusu, Türkiye’nin gurur kaynağı olacak ve uzay alanındaki diğer çalışmaların da önünü açacak" diye konuştu.

"İLK YERLİ HABERLEŞME UYDUMUZ OLACAK"

Uydunun tasarımı ve üzerindeki kontrol yazılımının tamamen yerli olacağını vurgulayan Lütfi Elvan, "Uzay teknolojileri ile ilgili Türkiye’nin dünya devleri arasında bulunduğunu tescilleyecek ilk yerli haberleşme uydumuz Türksat-6A birçok bakımdan önem taşıyor. Yerli uydu sayesinde haberleşme alanında Türkiye, teknoloji talep eden değil, teknoloji üreten bir ülke konumuna gelecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2023 hedefleri arasında bulunan Milli Haberleşme Uydusu Üretimi Projesi ile Türkiye, kendi haberleşme uydularını üreten sayılı ülkeler arasında yerini alacak.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz