gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İyi bir cep fotoğrafçılığı için altın kurallar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İyi bir cep fotoğrafçılığı için altın kurallar
    Gönderim Zamanı: 30-Kasım-2014 Saat 20:13
İyi bir cep fotoğrafçılığı için altın kurallar
Sosyal medyada paylaştığınız fotoğrafların bulanıklığından yada netliğinden şikayet ediyorsanız yapabileceğiniz bazı çözümler var.
Cep telefonları, çıkan her yeni modelle birlikte insanları amatör fotoğrafçılığa da teşvik ediyor. Özellikle son zamanlarda bunu fark eden üreticiler, telefonlarını piyasaya sürmeden önce yeni modellerinde yüksek megapikselli kamera kullanmaya özen gösteriyorlar.
Bunları gözönüne alacak olursak, artık neredeyse herkes amatör fotoğrafçı olmuş durumda. İşte cep telefonununuzun fotoğraf performansından tam yararlanabilmek için ipuçları:
KAMERA AYARLARINI ÖĞRENİN
Telefonunuzun standart otomatik fotoğraf çekim ayarlarına bel bağlamayın. Standart ayarlarda ortalama sonuçlar elde edersiniz. Farklı açılardan ayarlarını değiştirerek bütündeki kaliteyi artırmış olursunuz. Odak, poz, beyaz ayarı ve ISO’yu isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ YÜKSELTİN
Fotoğrafınızın çözünürlüğü ne kadar yüksek olursa kalitesi de o kadar iyi olur. Bir akıllı fotoğraf makinesiyle fotoğraf çektiğinzide ‘zoom’ yapmak yerine mümkün olduğunca objeye yaklaşmaya çalışın. Tabii ki daha yüksek çözünürlükte fotolar depolama alanınızı zorlayabilir. Bunu da harici depolama kullanarak çözebilirsiniz.
ARKA KAMERAYI TERCİH EDİN
Ön kamera, özçekimi daha iyi yapmanızı sağlar. Bununla beraber neredeyse her telefonda ön kameranın çözünürlüğü arka kameradan daha kötüdür. Çünkü arka kamera her zaman daha fazla megapiksele sahip. Ön kamera sadece görüntülü görüşme fonksiyonu için tasarlandı. Ama her ikisini de kullanabileceğiniz çekim açıları da var.
LENS TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ
Lensler fotoğraf çekme süreçlerinde önemli. Bütün fotolar lensler vasıtasıyla çekilir. Telefonunuzu cep ya da çantada sakladığınızda lensleriniz tozlanabailir. Fotoğraf çekmeden önce her seferinde lensleri temizleyin, tozları ve üzerindeki parmak izlerini yok edin. Fotoğraflarınızda bu basit temizliğin nasıl fark yaratacağına inanamayacaksınız.
TRİPOD KULLANIN
Düşük ışık ya da hareketli ortamlarda bulanık sonuç mu alıyorsunuz. Tripod ya da monopod’un size sağlayacağı berraklığı takdir edeceksiniz. Tripod’lar yavaş objektif kapağı hızında harika sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Monopod ise genelde bir mesafeden selfie çekiminde işinize çok yarayacak.
IŞIĞA DOĞRU GİDİN
Kapalı mekanda en önemli sorunlardan biri doğal ışık olmaması. Foto çekerken daha çok pencere ya da kapı kenarına gitmeye çalışın. Dışarıda karanlıkta çekimlerde ise neon ışıklar ya da sokak lambalarından yararlanmayı deneyin.
Ama ışıkta fotoğraf çekerken de silüet istemiyrosanız arka ışığa dikkat edin.
KOMPOZİSYON KURALLARI
Güzel bir fotoğrafta hiçbir şey kompozisyonun yerini tutamaz. Temel kompozisyon kurallarını öğrenin, vizörden bakıldığında görülen görüntüdeki elementleri göze hoş gelen ve dengeli bir sahne halinde düzenlemek çok önemli.
Açı değişimi, farklı bir açıdan çekmek bazen objenizi daha ilginç hale getirebilir. Ayrıca çoğu telefonda panorama modu var. Özellikle manzara çekmek için bunlar mükemmel.
ÜÇÜNCÜ PARTİ UYGULMALAR
Bu uygulamayla cepten foto deneyiminizi artırabilirsiniz. Üç platformda da fotoğrafçılık konusunda pek çok mobil uygulama mevcut. Bu uygulamaların çoğu yeni özelliklerle devamlı güncelleniyor, filtreler, modlar ve seçenekler sunuluyor.
FOTOĞRAF DÜZELTME UYGULAMALARI
Bazen fotoğraf çekerken çok şeyi kontrol etmemiz gerekir. Fotoğraf çekildikten sonra üzerinde pek çok geliştirme yapmak mümkün. Mobil uygulamalarla bir fotoğraf editörü olabilirsiniz. Filtre, renk değiştirebilir, istemediğiniz ayrıntıları silebilirsiniz.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz