gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Esnek ve şeffaf cep telefonları üretilecek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Esnek ve şeffaf cep telefonları üretilecek
    Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2015 Saat 19:41
Esnek ve şeffaf cep telefonları üretilecek
Manchester ve Sheffield Üniversitesi’nden bilim insanlarının geliştirdiği yarı transparan grafen bazlı LED teknolojisi sayesinde yeni nesin cep telefonları esnek ve şeffaf bir ekrana sahip olabilecek. Hetero atomlar tarafından yapılan sadece 10-40 atom inceliğinde ve tüm yüzeyi boyunca ışığı yansıtabiliyor.

Manchester Üniversitesi uzun yıllardır grafen üzerinde çalışıyor. Novoselov’un önderliğindeki ekip, metalik grafenlerin kombinasyonuyla, heksagonal bor nitrit ve farklı yarı iletken tekli tabakaları izole ederek yeni 2D LED yarı iletken üretmeyi başardı. Atomik seviyede tasarlanan LEDler sayesinde devrim niteliğinde gelişme yaşanacak. Bu çalışmada grafenin birleşimiyle hem esnek, hem süper ince, hem de yarı- şeffaf ve son derece parlak ekranlar yapılabiliyor.

Novoselov, “ Elastik ve şeffaf substratlardan hetero yapılar oluşturarak, esnek ve yarı-şeffaf elektronikler üretilebileceğini gösterdik” diyor.

Bu elastiklik ve yarı iletkenlik, mevcut LCD ve LED teknolojisi için alternatif çözümler üretebilir. Böylece ışıklandırma elemanlarından, çok yüzlü mobil cihazlara kadar yeni uygulama alanları olacak.

Van der Waals bağlarıyla oluşan bu hetero yapılar, farklı materyallerin tabakalar halinde atomik seviyede birleştirilmesiyle oluşturuluyor. Yeni cihazda kullanılan hetero yapılar elektron etkileşimi sağlayarak, elektronların hareketini kontrol eden kuantum kanalları oluşturuyor. Böylece cihaz ışık yayıyor.

Malzeme haftalarca stabil kalabiliyor ve performansında önemli bir değişim olmuyor. Araştırmacılara göre prototipteki malzemelerin güvenirliği ve stabilitesi sayesinde geleceğinin ticari açıdan parlak olduğu düşünülüyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz