gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Wi-Fi Gidiyor, Wi-Gig Geliyor!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Wi-Fi Gidiyor, Wi-Gig Geliyor!
    Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 12:38
Wi-Fi Gidiyor, Wi-Gig Geliyor!

Wi-Fi’nin yeri şuan kullandığımız internet ekosisteminde kuvvetli bir yere sahip. Bunun yanında 4K çözünürlüklü videolar, daha büyük dosya paylaşımı gigabytelarca, hatta terabytlarca veriyi içerebiliyor. İşte tam bu noktada Wi-Gig devreye giriyor.

Wi-Gig,açılımıyla The Wireless Gigabit Alliance Mart 2013’de bağımsız bir kuruluş olan Wi-Fi Alliance tarafından duyuruldu. Wi-Gig arkasına aldığı güçlü şirketlerle Wi-Fi’nin koltuğunu sarsmakla kalmayıp tahtını da eline geçirebilir. Wi-Gig’in geliştirilmesine yardımcı olan firmalar arasında Apple, Cisco, Microsoft, Nvidia, Dell gibi büyük markalar mevcut.

Wi-Gig, 60 GHz bandını kullanan Wi-Fi’ye göre 7-8 kat daha fazla veri akışı sağlayan bir protokol. Wi-Gig’in iki farklı şekilde piyasaya sunulması bekleniyor. Bunlardan ilki 802.11ad teknolojisi ile 60 GHz’de çalışan cihazların bir veya birden fazla cihazın yüksek hızlarda veri indirme/yükleme yapmasına izin verecek. Ancak bu teknoloji yüksek frekans aralığı sunduğu için duvarları geçebilme özelliği azalıyor, bu yüzden kapalı alanlarda ve fazla duvar bulunmayan yerlerde, yaklaşık olarak 10 m.’ye kadar bir alanı olabileceği düşünülüyor. Bir diğeri 802.11ah ve 802.11af ise,900 MHz aralığında çalışacak ve kapsama alanı diğerine göre çok daha geniş olacak, ama bu teknoloji düşük veri hızı sunacak.

Bunların yanında Wi-Gig 1.1 ile birlikte yayınlanan Wi-Gig Bus Extension’da, PC’ye ihtiyaç duyulmadan cihazlar arasında senkronizasyon yapılabilmekte. Ayrıca Wi-Gig için piyasaya ürün sunuldu bile. Adı Wireless Dock D5000 olan bu ürün sadece Dell’in 1601 Wi-Gig kablosuz ağ kartına sahip cihazlarında çalışabiliyor. Dell’in belirttiğine göre şuan en üst düzey kablosuz ağ standartlardan biri olan 802.11.n’dan yaklaşık olarak 10 kat daha hızlı veri akışı sağlıyor, ama bu sadece kablolu bağlantıda geçerli.

Sonuç olarak, Wi-Gig akıllı telefonlarda,tabletlerde, HDTV ya da kişisel bilgisayarlarımızda internet hızını artıracağı kesin, bizim yapmamız gereken ise gelişmeleri takip edip bu teknolojinin hayatımıza girmesini beklemek.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz