gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

TEOG 2015 sınav soruları ve cevap anahtarları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TEOG 2015 sınav soruları ve cevap anahtarları
    Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2015 Saat 14:51
TEOG 2015 sınav soruları ve cevap anahtarları
Bugün yaklaşık 1.2 milyon öğrenci, orta öğretime geçmek için Türkiye genelinde sınava girecekler,Bugün yapılan TEOG sınavı yarın da devam edecek.. 2015 TEOG soruları ise yayınladığında burada güncel olacak verilecektir ama bir önceki yılların sınav soruları için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Bu sene ise liselerde ve özel okullarda değişiklikler yapıldı. Özel okulda okumak isteyen adaylar önceden bildirim yapacaklar ve bunun sonucunda da tercih yapan adaylardan daha fazlası kontejan listesine alınabilecek. 2015 TEOG soruları ise yayınladığında burada güncel olacak verilecektir ama bir önceki yılların sınav soruları için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Bu sene 2.dönem için sınavı olacak TEOG 2015 hakkında MEB detaylı açıklama yapıldı mı ? Bu sene ilkokulda 8.sınıf talebelerinin gireceği sınavda, sınav günü ilkokullarda ders yapılmayacak! 29 ve 30 Nisan günü öğrenciler için tatil olacak. TEOG Sınavı Soruları hakkında detaylı açıklama ise aşağıda yer alıyor. TEOG soruları merak edenler içinde yukarıda sınav tarihini verdik.

TEOG soruları

TEOG ne zaman tarihleri hakkında detaylı bilgiyi aşağıda paylaştık ama önceki yıllar için yayınlanmış TEOG soruları önemini de atlamamak gerek.Artık öğrenciler çıkmış sorular ile birlikte daha rahat bir çalışma ortamı oluşturabiliyorlar. Dolayısıyla da TEOG sınav sonucu başarısını,çalışma ortamı etkiliyor!

TEOG SINAVI NE ZAMAN OLACAK?

Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.Ayrıca yukarıda detaylı anlamıtını yaptığımız TEOG sınavı hakkında bölümünü inceleyebilirsiniz!

TEOG SINAV SORULARI
Merkezi ortak sınavlar 2014-2015 eğitim öğretim yılı için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş “temel dersler” olan Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden yapılacaktır.TEOG sınav soruları yine bu sayfada yayınlanacaktır!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumu başladı.

Sınav, yurt genelinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde, 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla yapılıyor. Sınava, 1 milyon 282 bin 512 öğrenci giriyor.

Ortak sınavların bugün yapılan birinci oturumunda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları, yarın yapılacak ikinci oturumunda ise fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.

Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda gerçekleştirilecek.

Ortak sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere öğrencilere dört kitapçık veriliyor. Sınav süresi her ders için 40 dakika, dinlenme süresi ise 30'ar dakika olacak. Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için her bir dersin sınav süresi 55'er dakika olarak belirlendi. Sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresi 15'er dakika olacak.

Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine ise izin verilmedi. (AA)

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2015 Saat 15:23
TEOG Sınav sonrası öğrenciler hemen 2015 MEB TEG Sınav soru ve cevaplarına akın etti. Sizler için TEOG sınav soru ve cevaplarına ulaşmanız için yardım ediyoruz. TEOG 2. dönem 1. oturum sınavının soru cevap anahtarlarına eba.meb.gov.tr sayfasından rahatlıkla ulaşabilir ve sayfada öğretmenler yardımıyla soruların çözünlerini izleyebilirsiniz. Türkiye genelinde merakla beklenen soru ve cevaplar az sonra eba.meb.gov.tr sayfasında anında sizlerle birlikte olacak.

TEOG Soruları Tüm Dersler eba.meb.gov.tr Teog sınav soruları ve cevapları( Türkçe-Matematik- Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi) 2.Dönem 8.sınıflar için Türkiye genelinde yapılan 29-30 Nisan Teog sınav soruları ve cevapları merakla bekleniyor.

29 Nisan 2015 Çarşamba günü Teog 1. Gün oturumu bugün saatler 12:00 gösterdiğinde Türkçe-Matematik- Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi derslerine ait TEOG soruları ve cevaplarına verilen yanıtlar ile sona erdi.Teog Sınav soruaları ve cevapları MEB tarafından yapılan açıklamaya göre Eba internet sitesinde yayınlanacak.

Mebpersonel.com olarak Teog sınav soruları ve cevapları MEB tarafından açıklandığı an eş zamanlı olarak "Teog Sınav Soruları Ve Cevapları 2.Dönem 2015" başlıklı haberimizde ki ilgili linklerde bulunacak.

2.Dönem 29-30 Nisan Teog sınavının ilk oturumun saat 09:00 'da Teog Türkçe Soruları 10:10 'da Matematik Teog soruları ve saat 11:20'de ise Din kültürü Teog sınav soruların sorulmasıyla sona erdi.

2015 Teog 1. Gün oturumunun sona ermesiyle birlikte 8.Sınıf Öğrencileri Teog Türkçe Matematik Soruları , Teog Matematik Soruları ve Teog Din Kültürü Sınav soruları ve cevaplarını bekliyor.

Meb tarafından alınan karar gereği bu yıl teog soruları 2. Teog oturumu sonrasında saat 13:00'da eba.meb.gov.tr adresinde öğretmenler tarafından çözümlü olarak video anlatımlı olarak yayınlacaktır.
Tabi 1.Gün oturumunda Teog Matematik, Türkçe,Din Kültürü ve Ahlan Bilgisi soruları ve cevaplarını merakla bekleyen öğrenciler teog soruları ve cevaplarını Teog sınavında verdikleri yanıtları paylaşma ve sorular hakkında ki yorumlarını bu haberimizde Teog sınav soruları açıklanana kadar yapabilirler.

Teog 2. Dönem 2.gün oturumu ise 30 Nisan 2015 tarihinde Fen Ve Teknoloji, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Ve İngilizce derslerine ait sınav sorularını cevap verecekler. 2.Dönem 2. Gün Teog oturumu saat 09:00 'da başlayıp saat 12:00'da sona erecek.


Teog Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak tabi bu sorunun cevabını sınava giren tüm adaylar merak ediyor. Meb tarafından yayınlaan 2015 Teog kılavuzunda 2015 Teog 2. Dönem Sınav sonuçlarının Haziran ayı içerisinde açıklanacağı ifade edilmiş durumda.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2015 Saat 20:04
TEOG sınav soru kitapçıkları ne zaman dağıtılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 2.dönem ortak sınavlarının ilk oturumu yapıldı.
1 milyon 282 bin 512 öğrenci sınavda ter döktü.

Bugünkü oturumda Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi yazılı sınavları yapıldı.

Sınav, yurt genelinde 970 merkezde 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde yapıldı. Sınavda, 224 bin 574 kişi, 93 bin 938 salonda görev aldı.

Öğrencilerin olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alındı.

Yarın gerçekleşecek ikinci oturum ise saat 09.00’da Fen ve Teknoloji ile başlayacak. Sınavlar saat 10.10’da T.C. İnkılâp Tarihi, 11.20’de ise Atatürkçülük ve Yabancı Dil yazılıları ile devam edecek. Yazılılarda 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre verilecek.

Öğrencilerden, 1 milyon 281 bin 607'si İngilizce, 403'ü Fransızca, 355'i Almanca, 8'i İtalyancadan sınava giriyor.

139 öğrenci ise yabancı dil dersi sınavından muaf tutulacak.

Sınav soru kitapçıkları, ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün, isteyen öğrencilere dağıtılacak.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2015 Saat 15:32
2014-2015 2. Dönem TEOG Türkçe Soruları, Cevapları ve Videolu Çözümleri
http://cdn1.eba.gov.tr/teog/pdf/turkce_A.pdf
http://cdn1.eba.gov.tr/teog/turkce.mp4


2014-2015 2. Dönem TEOG Matematik Soruları, Cevapları ve Çözüm Videoları
http://cdn1.eba.gov.tr/teog/pdf/matematik_A.pdf

http://cdn1.eba.gov.tr/teog/matematik_d.mp4


2014-2015 2. Dönem TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruları, Cevapları ve Çözüm Videoları
http://cdn1.eba.gov.tr/teog/pdf/din_A.pdf

http://cdn1.eba.gov.tr/teog/din.mp4

Tüm cevaplar için tıklayınız... http://bilgibul.net/teog-2015-sinav-sorulari-ve-cevap-anahtarlari-icin-hemen-tikla/

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz