gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gripten korunma ve tedavi yolları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gripten korunma ve tedavi yolları
    Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2016 Saat 13:56
Gripten korunma ve tedavi yolları

Mevsimsel geçişlerin vazgeçilmez hastalığı olan grip, son zamanlarda salgın olarak yayılmaya başlandı. Türkiye'de birçok hasta bu hastalık üzerine hastanelere gidiyor. Doktorlar uyarıyor, acil bölüme bu tarz vakıalarla gelmeme konusunda. Gribe ne iyi gelir sorusuna Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu cevap veriyor.

Özellikle mevsimsel geçişlerde (sıcaktan soğuğa, soğuktan sıcağa) ve kış aylarında en çok görülen belirgin hastalıkların başında yer alan grip, salgın bir hastalık olup, birçok insanın üzerinde etkisini göstermektedir. İş hayatında, okul hayatında, bilhassa hamile olan anneler arasında sıkça görülen bu hastalık bulaşıcı olmakla birlikte, tedbir alınmadığı zaman kötü sonuçlara sebep olabilmektedir. İş yerinde veya evde bir kişi soğuk algınlığına yakalanan kişi, el teması, nefes alma-nefes verme gibi durumlarda çevresindeki insanlara bulaştırabilir. Bu virüsün en önemli özelliği, çok çabuk bir şekilde insanla temas halinde olabilir.
Herkeste görülen bu hastalık geçici olmakla birlikte, önlem alınmadığı takdirde, ölümcül olabilir. Acil servis bölümüne gidilmeksizin, doktordan randevu alınarak bu hastalık antibiyotik, ağrı kesici, şurup gibi ilaçlarla bir hafta içerisinde soğuk algınlığı tedavisi yapılabilir.
Grip belirtileri
- Kişinin göz kapakları kaşınıyorsa,
- Burun akıntısı, hapşurma, burun içinde kaşınma durumları oluyorsa,
- Baş ağrısı, vücutta yüksek ateş gibi durum varsa
- Vücutta halsizlik, yemek yememe ve su içme gibi istekleri yoksa
- Normal sıcak ortamlarda üşüme veya titreme gibi durumlar oluyorsa
Kişi grip hastalığına yakalanmaktadır.
Soğık algınlığı olan grip nasıl bulaştırır?
Virüsüne en kolay bulaşıcı yolu, el ile temastır. Tokalaşma, başkasının eşyasına (bardak, elbise, ev eşyası) dokunma gibi durumlarda virüs hemen başka bir geçiş yolu bulur ve temas halindeki durumlarda salgın konumunu aktif eder. Soğuk algınlığına yakalanan bir kişi insanların bulunduğu ortamlda "hapşurma" veya öksürme gibi durumlarda virüs ortamda bulunan herkese sıçrayabilir.
Grip aşısı tedavisi ile korunmak mümkün mü?
Amerika'daki bilim adamlarına göre artık "aşı"nın kendine has sıkıntıları mevcut. Bilhassa bağışıklık sistemi zayıf olan bebek ve çocuklara aşı yapılmaması üzerinde makaleler mevcut. Yetişkin insanlar için grip aşısı için şu durum gözükmektedir. Soğuk algınlığa yakalanan kişi, grip aşısı yaptırmasına gerek yoktur. Çünkü bu aşı, virüs vücuda girmeden önce yapılması gerekir. Aşı sadece 3 virüsü engellemektedir. Uzmanlara göre soğuk algınlığında bulunan virüslerin toplam sayısı 863.
Tedavisi nasıl gerçekleşir?
Tıp dünyasında gripten nasıl korunur sorusunun net bir cevabı yoktur. Uzmanlara göre vücut hijyenik olmalı ve her zaman temiz olmalı. Bilhassa eller her zaman temiz olmalıdır. Doktorun vereceği ilaçları eksiksiz ve zamanında kullanılmalı. Bitkisel tedavi yöntemlerinde, Ihlamur çayı ve ada çayının bu hastalık üzerinde oldukça büyük etkisi gözükmektedir.


Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz