gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Düşünme Zamanı > Yazılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

dünya bu üç soruyu tartışıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ModeratorBeyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Halkla İlişkiler Müdürü

Kayıt Tarihi: 10-Mart-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 408
  Alıntı ModeratorBeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: dünya bu üç soruyu tartışıyor
    Gönderim Zamanı: 03-Haziran-2007 Saat 01:27
Dünya bu 3 soruyu tartışıyor
1- Atalarımız nasıl iki ayak üzerinde durmaya başladı? 2- Öğrencilerin parmak kaldırması yasaklansın mı? 3- Kadın sayısının azalması erkeleri aşırı sağcı mı yapıyor?





1-Atalarımız nasıl iki ayak üzerinde durmaya başladı?

Bilim adamlarının yeni tartışma konusu: İnsanoğlunu iki ayağı üzerine kaldıran, güneşin yakıcı ışınları mı yoksa yüksek dallardaki lezzetli meyveler mi?

EVRİM teorisyenleri, modern insanın atası olarak görülen maymunsu canlıların ilk olarak 4 milyon yıl önce iki ayakları üzerinde durmaya başladığını savunuyordu. Bilim adamlarının genel kanısına göre, Buz Çağı’ndan çıkıldıktan sonra ısınmanın etkisi arttı. Afrika’da dört ayak üzerinde yürüyen insanın ilk atalarının sırtında güneşin yakıcılığı yükseldi. Bu, vücut ısısının artıp enerjilerinin çabuk azalmasına yol açıyordu. Bu yüzden dik durmaya başladılar. Ancak Liverpool ve Birmingham Üniversiteleri’nin dün açıkladıkları bir araştırmaya göre, atalarımız 27 milyon yıl önce iki ayakları üzerinde yürümeye başladı. Gorillerin davranışlarını ve yağmur ormanlarındaki fosilleri inceleyen uzmanlar şu görüşü ortaya attı: Bitki örtüsünde ilk ciddi değişim 24-27 milyon yıl önce gözlendi. Ağaçlar meyve vermeye başladı ve ayrıca boyları uzadı. Bunun üzerine lezzetli meyvelere ulaşmaya çalışan maymunsu canlılar, dallara tırmanmaya başladı ve iki ayak üzerinde durmayı öğrendi.




2-Öğrencilerin parmak kaldırması yasaklansın mı?

İngiltere, sınıfta parmak kaldırmanın utangaç öğrencileri sindirdiği, söz verilmeyen çocukları ise yıldırdığı için yasaklanmasını tartışıyor

İNGİLTERE Eğitim Bakanlığı, yayınladığı bir genelgeyle, öğretmenlerden “Söz almak için parmak kaldır” uygulamasına son vermesini istedi. Bakanlık, 7-11 yaş arasında yapılan araştırmaları göz önünde bulundurarak şu tavsiyede bulundu: “Özellikle ön sıralarda oturan öğrenciler sorulara cevap vermek için sürekli parmak kaldırıyor. Bu durum kimi öğrencilerin öğrenme isteğini köreltiyor. Birkaç kez parmak kaldırdıktan sonra sorulara cevap vermekten vazgeçiyorlar. Bu durum geri kalmalarına yol açıyor. Kimi öğrenciler ise utangaç yapıları nedeniyle ’görünmez’ kalmayı tercih ediyor. Derse olan katılım en aza iniyor. Bu uygulamadan vazgeçin. Bunun yerine rasgele tüm öğrencilere soru yöneltmeye çalışın. Her öğrenciye cevap vermeden önce 30 saniye düşünme süresi verin.” Ancak Öğretmenler Sendikası bu açıklamaya ise “Her öğretmenin kendi stili var. Bu uygulamayı kabul etmeyenler olacaktır” diye yanıt verdi.




3-Kadın sayısının azalması erkeleri aşırı sağcı mı yapıyor?

Doğu Almanya’da komünizmden sonra kadınların çoğu batıya gitti. Doğuda yalnız kalan erkekler oylarını Neo-Nazi’lere verdi. İşte Almanya’nın gündemi...

Alman Nüfus ve Kalkınma Enstitüsü tarafından yayımlanan raporda, 1990’ların başında komünizmin çöküşünden beri Almanya’nın doğusunu terk edip batı bölgelerine ya da başka bir ülkeye giden kadınların, aynı yaş grubundaki erkeklere oranla çok daha fazla olduğu belirtiliyor. “Çok Fazla Erkek” adlı rapora göre bu dengesiz nüfus göçü Almanya’nın doğusundaki genç erkekler arasında hayalkırıklığı ve dışlanmışlık duygusunu perçinledi. Berlin Duvarı’nın yıkılmasından sonra batıya göç eden 1 milyon 35 yaş altı Alman’ın 3’te 2’si kadın. Alman bilimadamları, Der Spiegel dergisine “Kadın nüfusunun azalması erkeklerin yaşamını doğrudan etkiledi. Artık daha marjinaller. 25 yaş altı gençlerde aşırı sağ eğilimler gözleniyor. Neo-Nazi partisi NDP son 8 yılda bölgede oylarını 2’ye katladı. Neo-Naziler ilk kez yerel meclise girdi. Bunun ardında hoşgörüyü yayan kadınların eksikliği yatıyor” yorumunu yaptı.

VATAN
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz