gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

En çok hacklenen ülkeler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sukla Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 06-Şubat-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 100
  Alıntı sukla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: En çok hacklenen ülkeler
    Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2008 Saat 20:19
İnternet güvenlik şirketi Symantec bir rapor yayınladı. Türkiye, hacklenen ülkeler listesinde bakın kaçıncı sırada.
İnternet güvenlik şirketi Symantec tarafından yayınlanan İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda Türkiye, zararlı aktiviteler açısından ilk sıralarda yer aldı.

Sahiplerinden habersiz zararlı kod bulaştırılmış (Bot-enfekte olmuş) bilgisayarlar açısından bakıldığında Türkiye, dünya sıralamasında 13., Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde 9. sırada bulunuyor.

Ankara, dünya sıralamasında 2. sırada yer alarak mevcut saldırı yoğunluğunu gözler önüne seriyor. Ankara'nın, Türkiye'nin başkenti olması, kamu kurumlarındaki bilgisayarların güvenliği açısından da oldukça düşündürücü.

HEDEFTEKİ KENTLER

Ortadoğu ve Afrika (MEA) Bölgesi sıralamasında ise 1. sırada yer alan Ankara'yı, yine MEA Bölgesi sıralamasında İstanbul 5., İzmir 6., Adana ise 8. sıradan takip ediyor.

Olta saldırılar (Phishing) aktivitelerine maruz kalan Web siteleri açısından bakıldığında ise Türkiye, dünya sıralamasında 32. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'nde ise 20. sırada bulunuyor, Almanya ise bu sıralamada en üst sırada yer alıyor.

İSTENMEYEN İLETİ CENNETİ

İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda 'spam' (istenmeyen ileti) istatistikleri açısından bakıldığında dünya sıralamasında 14. sırada, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde ise 8. sırada bulunurken, Türkiye'nin tüm e-postalara göre 'spam' yüzdesi ise yüzde 76'ları buluyor. Dünya genelinde tanıtım ve propaganda amaçlı istenmeyen e-postaların yüzde 2'si Türkiye'den gönderiliyor.

Tehlikeli aktiviteler açısından gözlemlendiğinde Türkiye Orta Doğu sıralamasında 1. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'ne göre yapılan sıralamada Polonya'nın hemen ardından gelerek 10. sırada, dünya sıralamasında ise 13. sırada yer alıyor.
Kaynak:İnternethaber
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz