gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İnternetten alışveriş yapmak güvenli mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnternetten alışveriş yapmak güvenli mi?
    Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2008 Saat 23:41
İnternetten alışveriş yapmak güvenli mi?
internet kullanıcılarının hücum ettiği alışveriş siteleri hızla artınca ürün fiyatlarında düşüş gözleniyor.

Özel günlerde özel kampanyalarla müşteriyi cezp etmeyi hedefleyen alışveriş siteleri, satışlarını bu günlerde ikiye katlıyor.

Alışveriş yapmaya zaman ayıramayan ya da fiyatında düşüş gözlemlediği ürünü kaçırmak istemeyen internet kullanıcılarının hücum ettiği alışveriş siteleri öncelikle altyapılarına yatırım yapıyor.

Sistemlerini kuran site sahipleri, daha sonra da bankalarla görüşerek tüm bankaların fırsatlarından faydalanmak ve taksit sayılarını artırmak için sıraya giriyor. Bankalardan istediğini alan site yöneticilerine ise gün doğuyor. 6 ila 12 ay arasında uygun fiyatlara çok sayıda taksit yapan siteler ipi göğüslüyor.

Murat Kekilli, Talha Uğurluel, Murat Göğebakan, Ercüment Balakoğlu gibi ünlü isimlerin desteklediği www.simdial.com, uzun vadeli taksit ve cazip fiyatlarla satış yapan bir online alışveriş sitesi. Görüşlerine başvurduğumuz site sahibi Eser Şahin, simdial.com sitesini kurmaya karar verme aşamalarını anlatırken başarının sırrını “güvenilir olmakla” ilişkilendiriyor.

Ev elektroniğinden, oto aksesuarlarına kadar yediden yetmişe tüm ürünlere sitelerinden ulaşılabildiğine dikkatleri çeken Şahin, müşterilerle birebir ilgilenmenin ve sorunlara anında çözüm bulmanın satış rakamlarını artırdığını söylüyor. Sitelerinin kurulduğu ilk günlerde müşterilerin alışveriş yapmaya şüpheyle yaklaştığının altını çizen Şahin, bu güvensizliğe rağmen kazandıkları başarıyı şu cümlelerle özetliyor: “Müşterilerimizin internet üzerinden alışveriş yapmaya yanaşmaması ilk zamanlar bize zor günler yaşattı. Ancak güven çabalarımız sayesinde müşterilerimizden aldığımız destek azımsanmayacak kadar fazla oldu. Pozitif enerjiyle şuan önemli satış rakamlarına ulaştık. Simdial.com ekibi olarak alışverişlerinde bizi tercih eden müşterilerimizi hayal kırıklığına uğratmadık.”

4 bin üyesi olan simdial.com, Secure 128-bit SSL ismi verilen güvenlik sistemiyle kullanıcılarının bilgilerini koruyor. Şahin, sitenin güvenilir olmasının alışverişi daha keyifli bir hale geldiğini kaydediyor.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPMAK İSTİYORUM

İnternetten alışveriş yapmak isteyenlerin yapması gereken sadece tercih ettikleri alışveriş sitelerine üye olmak. Bu sitelere üye olan site kullanıcıları ürünlerini seçtikten sonra hemen sipariş veriyor ve satın aldıklarını ürünleri adreslerine kadar getirtiyorlar. Üstelik çoğu siteler kargodan da ekstra ücret almıyorlar. Havalelerde indirim uygulayan siteler, internette oluşturdukları sanal mağazalarla, bilindik mağazaların satış rakamlarını yakalıyorlar.

MÜŞTERİSİNİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATAN SİTELER DE VAR

Vitrini güzel her alışveriş sitesine güvenilmemesi gerektiğini de “Şikayetim Var” platformlarındaki şikayetlerden anlıyoruz. Ödeme yaptığı halde ürünü teslim edilmeyen, arızalı çıktığı halde teslim alınmayan, istediği ürünü alamayan kullanıcılar yeni üyeleri “üye olduğunuz siteleri alışveriş yapmadan önce araştırın” diye uyarıyor.

Kurulduğu günden bu yana hiçbir müşteriyle sorun yaşamayan Şahin, ilkeli satış yapan alışveriş sitelerinin sayısının da azımsanmayacak kadar fazla olduğunu belirtiyor.
alıntı

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz