gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öğretmenevi bandrollerine %330 Zam...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öğretmenevi bandrollerine %330 Zam...
    Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2009 Saat 10:08
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin paraları ile yapılan Öğretmenevlerinin bandrol kart ücretlerini 2009 yılı için yüzde 330 zamlandırarak 18 YTL'den 60 YTL'ye yükseltti. Dahası, bandrol alma zorunluluğu getiren yeni genelgeye göre bandrol almayan öğretmenler öğretmenevleri ve sosyal tesislerinin tüm hizmetlerinden indirimsiz, normal ücretlerle faydalanabilecek. Diğer bakanlık ve kurumların mensupları, kendi sosyal tesislerinin imkanlarından bandrolsüz ve öğretmenevlerine oranla çok düşük fiyatlarla faydalanırken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin büyük tepkisini alan söz konusu genelgesi bakan Hüseyin Çelik hakkında sert tartışma ve eleştirilere yol açacağa benziyor.

Genelgeyi "Faşizan bir uygulama" olarak ifadelendiren Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başka hiçbir kamu kurumunda görülmeyen uygulamaya yine Milli Eğitim Bakanlığı imza atmıştır. Bu uygulama bir kez daha göstermiştir ki; Milli Eğitim Bakanlığı'nın bürokratları ya iş bilmezler ordusudur. Yada; sayın bakanı harcatmak için uğraşmaktadırlar. Ögretmenevlerinden ögretmenden baska herkes faydalanacak, bandrol ücretini ögretmen ödeyecek. Yok öyle yağma. Bu personeline sahip çıkmayan dahası öğretmenlerin başına her geçen gün yeni sıkıntılar açan bakan Çelik'in büyük bir ayıbıdır, dedi.

Öğretmenevlerindeki anlayışın mensuplarına hizmet etmek olması gerekirken tamamen para kazanma ve öğretmenleri kapkaçlama üzerine kurgulu bir anlayışın hüküm sürdüğünü kaydeden Avcı, Kültür merkezi görünümünde olması gereken yerler "kahvehane" haline gelmiş, oyun merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Öğretmenlerin ve ailelerinin dinlenme, konaklama ve etkinliklerini gerçekleştirmek için yapılan yerler maalesef valinin, kaymakamın ve diğer mülki amirlerin misafir konaklatma yerleri haline getirilmiş, öğretmenle diğer kamu görevlileri arasında hiçbir ücret farkı kalmamıştır, dedi.

Öğretmenler hafta sonu çay içmek için bile yer bulamazken bandrol ücreti olarak 60 YTL isteniyor. Öğretmenevi hizmetleri ücretlendirme fiyatlatlarının Orduevi veya Polisevi fiyatlarına getirilmesi durumunda 60 YTL'lik bandrol ücretlerini ödemeyi düşünebileceklerini kaydeden Avcı, Asker, polis, doktor gibi diğer kamu görevlileri öğretmenevlerinde öğretmenle aynı ücrete veya 2-3 YTL'lik farkla çok rahat kalırken, öğretmenler polisevi, orduevi, hakim ve hekimevlerinin kapısından dahi geçememektedir. Öğretmenden alınan bandol paralarıyla, kesilen ücretlerle yapılan öğretmenevlerine kalmak için gelen öğretmenlere yer yok deyip otelin yolunu tarif eden bir zihniyet türetilmiştir. Öğretmenler adeta kendi evlerinde yabancı ve üvey durumuna düşmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenevlerinin ismini değiştirip "Yolgeçen Hanı" yapmayı düşünmekte midir? Yoksa, bu yeni uygulama öğretmenevlerinin satılması ve özelleştirilmesinin acaba altyapısı mıdır?, diye sorarak açıklamasına son verdi.
alıntı
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz