gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

KENE KOVAN KUMAŞ ÜRETİLDİ.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KENE KOVAN KUMAŞ ÜRETİLDİ.
    Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2010 Saat 12:23
KENE KOVAN KUMAŞ ÜRETİLDİ.

Kahramanmaraş'ta tekstil sektöründe faaliyet gösteren Çabasan AŞ tarafından, yapılan ARGE çalışması sonucu insana rahatlık ve serinlik veren ve kene kovan kumaş üretti. Üretilen ürünlere marka ismi bulan öğrenciler de firma tarafından ödüllendirildi.
Aynı zamanda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı olan Şahin Balcıoğlu tarafından 1996 yılında kurulan Çabasan AŞ, ARGE birimi sayesinde yeni ürünler üretti. Üretilen ürünün yaklaşık yüzde 95'inin ihraç edildiği firmanın yeni geliştirdiği kumaşların insana rahatlık ve serinlik veren özellikte olması dikkat çekti.

Kafeinli, rahatlatıcı kumaş üretimini yapan firmanın bu çalışması ile ilgili bilgi veren Balcıoğlu, ''Mamüle son olarak doğal karışımdan oluşturduğumuz bir madde ile apreledikten sonra makineden çıkartıyoruz. Doğal ürün görülmeyecek şekilde kumaşın üzerinde yer alıyor. Dolayısıyla giyildiğinde hareketten dolayı bu doğal maddeler patlayarak insanları serinletiyor. 'Cafein' isimli ürünümüzde de aynı işlemi bu seferde kumaşın üzerine kafein maddesi ilave ediyoruz. Bu da insanların rahatlamasına neden oluyor. Her iki ürünümüz de yeni. İnşallah güzel tepkiler alırız.'' açıklamasında bulundu.

Geliştirdikleri ürünlere isim bulmak amacıyla yarışma düzenlediklerini de ifade eden Balcıoğlu, 600'e yakın başvurunun yapıldığını belirtti. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliği ile oluşturulan jürinin birincileri titizlikle yapılan çalışmalar sonucu seçtiğini hatırlatan Balcıoğlu, "Antibakteriyel kumaşa Anti-B, su kir yağ itici kumaşa Fabriclean, serinletici efektli kumaşa Coolife, yanmaz alev almaz örgü kumaşa Unblaze, kafeinli kumaşa Erke, kene haşere kovar kumaşa ise Antınsect ismini verdik." diye konuştu. Öte yandan, dereceye giren öğrencilere ödülleri, Çabasan A.Ş'nin bahçesinde düzenlenen törenle takdim edildi.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz