Tasarım günlükleri öğrencilere ne kazandırır? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
gelisenbeyin
Yönetici gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4737 |
Alıntı Cevapla
Konu: Tasarım günlükleri öğrencilere ne kazandırır? Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2010 Saat 12:36 |
Tasarım günlükleri öğrencilere ne kazandırır?
Öz değerlendirme ve eleştirel düşüncesini ortaya koyar. Karar verme ve gözden geçirme gibi beceriler kazanmalarını sağlar. Tasarımlarının gerçekleştirilme sürecini yansıtır, bir sonraki çalışmaları için yön verir. Sınıf ortamında farkına varılamayan olumlu ve olumsuz yönlerinin gözlemlenmesine imkân verir. Ulaşılan sonucun öğrenciye ait olduğunun ispatıdır. Öğrenciler etkinlik sürecinde kaydettikleri bireysel gelişimlerini gözlemlemelerini sağlar. Ne bildikleri ve ne yapabildiklerinin farkına varılmasına yardım eder. Çalıştıkları şeylerle önceki öğrenmeleri arasında ilişki kurmasını sağlar. Bilgilerini özetler ve anlamasını sağlar, konular hakkında sorular oluşturmasına yardım eder. Bildiklerini yansıtması için öğrenciye şans verir. Düşüncelerini organize etmesine yardım eder. Disiplinler arası eğitimi destekler. Dil becerilerini geliştirir. Bireysel çalışmalarda öğrenciler süreçte tuttukları günlükleri ders saatinde sınıfla paylaşırlar. Böylece karşılaştıkları güçlüklerin veya başarılarının farkına varırlar. |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |