gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Teknolojik Gelişmelerin İnsan ve Doğaya Etkileri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknolojik Gelişmelerin İnsan ve Doğaya Etkileri
    Gönderim Zamanı: 06-Ağustos-2010 Saat 00:00
Teknolojik Gelişmelerin İnsan ve Doğaya Etkileri
Teknolojik gelişmeler hayatı her zaman faklı etkilemiştir. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri irdeleyecek olursak her türlü gelişim farklı ve değişik ihtiyaçlara cevap vermiştir. Bazen bir ihtiyacı karşılacak gelişmeler maalesef getirinin yanında olumsuz etkileride beraberinde getirmiştir.

Yaşantımız var olduğu sürece hayatımızda her zaman çeşitli değişiklikler olmuştur. On yıl önce hayal diye tabir edilen kurgular günümüzde ve yakın gelecekte gerçekleşmektedir.Eskide iletişim aracı olaak kullanılan telefon kullanımı basit ve herhangi bir yan etkisi yoktu. Cep telefonlarının kullanımlarının artmasıyla birlikte bilim adamlarını da cep telefonlarının zararlarını düşünmeye sevketti. Zira halen günümüzde birçok bilim adamı cep telefonunun yararlı mı yoksa zararlı mı daha bir karara varamadılar. Zira bilinen bir konu varda zararları tam belirginleşmese de zararları en aza indirecek tedbirleri almak en mantıklı olanıdır.

Günümüzün en önemli sorunlarından biride sera gazlarının aşırı kullanımından dolayı atmosfere salınan gazların etkisiyle ortaya çıkan küresel ısınma sorunudur.Küresel ısınmayla beraberinde tabiattaki olumsuz değişimler hayatımızı olumsuz etkilemektedir.

Neticede değişen teknoloji ve yeni cihazlar hayatımıza yön vermektedir. Hayatımızı kolaylaştıran icatları kullanarak zaman kazanmaktayız. İnsan sağlığı ve tabiata zarar vermeyecek her türlü gelişimi hayatımıza entegre etmek gerekir. Önemli olan insana ve doğa zarar verecek gelişmelere iyice incelemek gerekir. Zararın neresinde dölülürse kardır. Yeterki duyarlı olalım, sağlığımıza ve geleceğimize sahip çıkalım.
Yahya Karakurt

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz