gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Genel Kültür
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yabancı Dizi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
StinG Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 17-Kasım-2009
Konum: New Zealand
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 118
  Alıntı StinG Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yabancı Dizi
    Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2010 Saat 06:08
Bende Hobimi Paylasiyim Dedim :)

Birçok Kişi Elini Oyalicak Hobiler Seçer Ben Tam Tersiyim.

Yabanci Dizi Sayesinde Hem İngilizce Hemde Oranın Kültürünü Öğreniyoruz Ve Daha Fazlasini...

Size Tavsiye Etmek İstediğim Birkaç Dizi Var...

1.Fringe



Bunu İzlemekten Alıkoyamıyorum Kendimi Öyle Bağlıyıcı Bir Dizidir..(3.Sezonu 23 Eylül 2010 Da Yayınlanıyor...)

Konusu Gelirsek...

Fringe özel ajan Olivia Dunham, çılgın bilimadamı Walter Bishop ve oğlu Peter Bishop'ın doğaüstü ve ileri düzey bilim ile ilgili konuları araştırmasını anlatmaktadır. J.J. Abrams dizinin Lost'a benzemiyeceğini ve dizinin takibinin kolay olacağını söylemiştir.


Birinci Sezon


Tüm dünyada nedeni belirlenemeyen ve deney olduğu düşünülen olaylar (Yeni doğan bir bebeğin çok hızlı yaşlanıp birkaç dakika içinde ölmesi vb.) The Pattern ile ilişkilendirilmektedir. Olivia Dunham, Walter Bishop ve oğlu Peter Bishop bu olayları açıklamak ve bağlantılarını bulmak için görevlendirilirler. Pattern'dan yola çıkan ekip Massive Dynamic adındaki dünya teknoloji pazarını elinde bulunduran şirketle bağlantı bulurlar ve düşmanlarının ZFT (Zerstörung durch Fortschritte der Technologie) adındaki bioterörist grubu olduğunu öğrenirler. Bu grup Walter ve William Bell(Walter'ın eski laboratuvar ortağı ve Massive Dynamic'in kurucusu)'in geliştirdiği Cortexiphan adındaki ilaçla paralel evrenle yaşadığımız evreni birbirlerine bağlamak istemektedirler. Bu ilacın denemeleri Olivia ve diğer çocukların oluşturduğu bir grup üzerinde denenmiştir. Birinci sezon Olivia'nın paralel evrene geçip William Bell ile 11 Eylül 2001 Saldırıları'nda yıkılmış İkiz Kuleler'de konuşma yapmasıyla bitmiştir.


İkinci Sezon


İkinci sezonunun çoğu bölümünün konusu paralel evren ile ilgilidir. Peter'ın yaşadığımız evrende çocukken geçirdiği bir hastalık yüzünden öldüğü bu sezonda kesinleşmiştir. Walter bu olaydan sonra diğer evrene geçmenin yolunu bulmuş ve Peter'ı yaşadığımız evrene getirmiştir ve bu olayı hiçkimseye anlatmamıştır. Bu olay paralel evrende yumuşak nokta(Soft Spot)ların oluşmasına neden olmuştur. Diğer evrendeki Walter (Walternate),[11] Savunma Bakanı olmuştur ve Fringe Departmanı bizim evrenimizden çok daha güçlüdür. Bizim evrenimize geçmek için şekil değiştirme teknolojisini geliştirmişler ve Peter'ı geri getirmeye çalışmışlardır. The Observer (Gözcü) Walter'ı daha önce uyarmış ve Peter diğer evrene geçerse iki evrende de büyük bir felaket meydana gelir demiştir. Bu felaketin Olivia'nın William Bell ile konuşmasını hatırlaması üzerine Great Storm yani iki evrenin birbiri içine geçerek bir tanesinin hayatta kalması olayı olduğunu anlamışlardır.

Paralel evrenden gelen bir şekildeğiştirici Charlie Francis 'i öldürüp onun yerine geçmiştir ve ajanlarından biri olan Thomas Jerome Newton'ı bulmuştur. Newton'ın elinde Walter'ın isteği üzerine William Bell'in beyninden çıkardığı evrenleri birbirine bağlamak ile ilgili bilgiler vardır. Fringe ekibi Newton'ı durdurmaya çalışırken Olivia'nın Cortexiphan temelli yeteneği olan diğer evrenden gelen eşyaları daha parlak görebilme yeteneği ortaya çıkmış ve Peter hakkındaki gerçeği öğrenmiştir. Walter,Olivia'ya ona kendisinin söyliyeceğini söylemiştir fakat Newton'ın faaliyetleri sonucunda Peter gerçeği öğrenmiş ve kaçmıştır. Walternate Peter'ı bulmuş ve ona paralel evrene yani evine dönmeyi teklif etmiştir ve Peter bu öneriyi kabul etmiştir.

Olivia ve Walter Cortexiphan deneyinde kullanılan diğer kişilerle birlikte paralel evrene geçmeyi denerler ve başarırlar. Olivia paralel evrende kendisi olan Bolivia'yı bulur, evinde hapseder ve onun yerine geçerek Peter'a ulaşır. Olivia Peter'a Walternative'in evrenlerini yoketmek için bir cihaz yaptığını ve cihazın çalışması için kendisine ihtiyacı olduğunu söyler. Peter ve Olivia, Walter ve Bell ile buluşcakları yere giderler fakat paralel evrendeki Fringe Ekibi buluşmayı öğrenir ve çatışma çıkar. Bell yeni geliştirdiği ve el bombasına benzeyen cihazı kullanır ve büyük bir patlama yaşanır. Bolivia Olivia'nın yerine geçerek diğer evrene geçiş yapar, Olivia ise paralel evrende Walternative tarafından hücreye hapsedilir.

Dizi Arasında Gösterilen Her Sembolün Bir Anlamı Vardır...(Ögrenmek İçin Linke Tıklayınız...)

Burdan

Dizide Ele Alınan Konuların Bazıları Gerçekte Olmustur Ama Açıklık Getirelememistir...

Diziyi Övmekle Bitiremedim Ama Fringe Heryerde Karşımıza Çıkıyor :)))

Asagıda Yazılanlar Divxplanetten Alıntıdır...

Bugün kardeşimin Türkçe kitabındaki resmi göstermesiyle, tabiri caizse adeta 'dumur' oldum
Olivia'nın bir sahnedeki resmi "İlköğretim Türkçe-4 Ders Kitabı"nda yer almaktaydı.
Tam olarak nereye koyabileceğimi bilemediğim için buraya eklemek istedim. (Resimler biraz büyük gözüktüğünden spoilera almayı tercih ettim.
Bakalım Fringe daha nerelerden karşımıza çıkacak...


İşte o resim.Olivia sağ üstte.



Biraz yakınlaştırılmış hali.



Bu da biraz daha yakın hali.





2.Chuck



Dijital çağın acemi ajanı: CHUCK!

Bir gün hükümetin en büyük sırlarını beyninize yüklenmiş şekilde bulursanız ne yaparsınız? Ekranların yeni kahramanı Chuck’ın bu konudaki tecrübeleri eminiz size yol gösterecektir. The O.C.’nin yaratıcısı Josh Schwartz ajan komedisi Chuck ile televizyona muhteşem bir dönüş yaptı. Zachary Levi’nin canlandırdığı bir “bilgisayar kurdu” olan Chuck bilgisayarına gelen bir mesajı açmasıyla birlikte birdenbire bütün devlet sırları beynine yüklenir. Chuck bir süre sonra kıdemli ajan John Casey ve yeni ortağı Sarah tarafından, bilgisayarcıdaki işiyle ve Ulusal Güvenlik görevleri arasında gidip gelen ikili bir yaşantı sürmeye zorlanır. Ortada Chuck, bir yandan John çekiştirecek, diğer yandan Sarah. Uluslararası teröristler, karşılarına çıkacak suikastçılar ise işin kaymak tabakasını oluşturuyor.
Dizide Chuck’ın en yakın ve biraz dangalak arkadaşı Morgan’ı Joshua Gomez canlandırıyor. Chuck ile aynı evi paylaşan, onun her zaman ve her konuda en büyük destekçisi kız kardeşi Ellie’ye hayat veren oyuncu ise Sarah Lancaster. Bu arada Ellie’nin can sıkıcı mükemmellikte bir de doktor sevgilisi var. İsmi Captain Awesome olan bu erkek arkadaş rolünde izleyeceğimiz oyuncu Ryan McPartlin.

[4.Sezonu 20 Eylül 2010]


3.Lie To Me

Konusu

Lie to Me, Amerikan Fox televizyonun da yayınlanan bir psikolojik drama dizisidir.

Dr. Cal Lightman, 20 yıl boyunca insanların yalan söylemeleri sırasında verdiği tepkiler, mimikler ve hareketler üzerinde çalışmıştır. Bu tecrübesiyle beraber "The Lightman Group" adı altında bir ekip kurmuştur. Bu ekip, insanların doğru mu yoksa yalan mı söylediklerini tespit ederek FBI, emniyet teşkilatı, askeri birimler, hukuk firmaları, özel şirketler vs. yardım ediyor. Yalan makinasının bile yetersiz kaldığı durumlarda devreye giren Lightman ve ekibi, gerçekleri gün ışığına çıkarıyor.

Ekibin diğer üyelerinden Dr. Gillian Foster, hem psikolog, hem müşteri ilişkilerinden sorumlu, hem de Dr. Lightman'ın sağ kolu olarak görev alıyor. Eli Loker ise, sonucu ne olursa olsun her daim doğruyu söyleyen, şirketin araştırma bölümü sorumlusu. Son olarakta Ria Torres, insanların yüz ifadelerini okuyor ve doğru söyleyip söylemediğini analiz ediyor. Dr. Lightman'dan tek farkı yeteneğinin doğuştan geliyor olması.




İmzamda Belirttiğim Gibi "Hayal Edebildiğin Sürece Herşey Mümkündür!"


Başka Birsürü Dizi Var Ama Onlar Teknolojik Ve Bilimsel Olmadığı İçin Paylaşmak İstemedim...
Hayal Edebildiğin Sürece Her şey Mümkündür!

Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2010 Saat 10:52
Güzel hobilerin varmış. film izlemekte ve filimde geçen olayları kavramak farklı duygulara yelken açmana sebep olabilir. İkinci bir dil öğrenmek için izlemekte çok güzel..

Paylaşımların için teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz