gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri
    Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2011 Saat 00:06
Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri

AY ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

— Kolesterolü düşürür.

— Damar sertliğini giderir.

— Kır işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.

— Cinsel arzuyu artırır.

— Kalp ve sinir hastalıklarını önler.

— İdrar söktürür.

— Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.


BADEMİN FAYDALARI

— Sinirleri güçlendirir.

— Göğüs hastalıklarını önler.

— Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.

— Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.

— Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.

— Badem yağı ayrıca müshil olarak da kullanılır.

— Kolesterolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.

— Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.

— Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.

— Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.

— Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.

— Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.



BEYAZ LEBLEBİNİN FAYDALARI

— Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.

— Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.

— Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.—Anne sütünü artırır.



CEVİZİN FAYDALARI

— Kanda kolesterolün yükselmesini önler.

— Beynin çalışmasını güçlendirir.

— Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.

— İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.

— Bağışıklık sistemini güçlendirir.

— İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.

— Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.

— Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler.

— Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.

— Kansızlığı önler.

— Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.

— Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.

— Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.

— Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önler.

— Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.

— Safra kesesinde taş oluşumunu engellediği saptanmıştır.



KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

— Böbrekleri güçlendirir.

— Böbrek, mesane iltihaplarını önler.

— İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir.

— Bağırsak kurtlarını düşürür.

— Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.



KAJU FISTIĞININ FAYDALARI

— Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.

— İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler.

— Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

— Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir.

— İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur, şeker hastalığının gelişimini engeller, kansere karşı direnci arttırır.

— İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.   



KURU KAYISININ FAYDALARI

— Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.

— Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.

— Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.

— Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur.

— Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.

— Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır.

— Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır.

— Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

— Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.

— Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.

— Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.

— Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır.

— Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar.

— Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır   



KURU HURMANIN FAYDALARI — Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar.

— Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser, boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir.

— Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz.

— Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. Potasyum. Demir, B vitamini bulunmaktadır.   



KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

— Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

— Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.

— Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.

— Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir.

— Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gözlemlenmiştir.

— Diş çürümelerini engeller.

— Üzümde yüzde 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.

— Gıda şekli anne sütüne benzer

.— Üzümdeki bol demir kan yapar.   


KURU İNCİRİN FAYDALARI

— Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

— Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.

— Yaşlılarda kemik erimesini önler.

— İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler.

— Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.

— Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir.

— Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler.



LEBLEBİNİN FAYDALARI

— Anne sütünü artırır.

— Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.

— Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.

— Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.



PATLAMIŞ MISIRIN FAYDALARI

— Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır.

— İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar.

— Mısırda protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.



TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

— Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir.

— Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar.

— Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

— Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.

— Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var.

— Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek.

— Kanser riskini azaltıyor: Norveç’te yapılan bir araştırma, meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.

— Alzheimer’i önlüyor Portekiz’de 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor.



TUZLU FISTIĞIN FAYDALARI

— Cinsel arzuyu artırır.

— Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.

— Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir.

— Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.

— Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir.

http://haber.mynet.com

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz