Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
zaman
Moderatör Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 724 |
Alıntı Cevapla
Konu: Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2011 Saat 00:06 |
Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri
AY ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI — Kolesterolü düşürür. — Damar sertliğini giderir. — Kır işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir. — Cinsel arzuyu artırır. — Kalp ve sinir hastalıklarını önler. — İdrar söktürür. — Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir. BADEMİN FAYDALARI — Sinirleri güçlendirir. — Göğüs hastalıklarını önler. — Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. — Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. — Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir. — Badem yağı ayrıca müshil olarak da kullanılır. — Kolesterolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır. — Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. — Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır. — Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. — Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. — Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. BEYAZ LEBLEBİNİN FAYDALARI — Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. — Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. — Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.—Anne sütünü artırır. CEVİZİN FAYDALARI — Kanda kolesterolün yükselmesini önler. — Beynin çalışmasını güçlendirir. — Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir. — İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. — Bağışıklık sistemini güçlendirir. — İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır. — Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. — Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler. — Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir. — Kansızlığı önler. — Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür. — Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur. — Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir. — Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önler. — Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. — Safra kesesinde taş oluşumunu engellediği saptanmıştır. KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI — Böbrekleri güçlendirir. — Böbrek, mesane iltihaplarını önler. — İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir. — Bağırsak kurtlarını düşürür. — Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır. KAJU FISTIĞININ FAYDALARI — Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler. — İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler. — Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir. — Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir. — İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur, şeker hastalığının gelişimini engeller, kansere karşı direnci arttırır. — İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir. KURU KAYISININ FAYDALARI — Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır. — Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar. — Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar. — Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur. — Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar. — Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır. — Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır. — Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. — Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar. — Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar. — Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir. — Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır. — Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar. — Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır KURU HURMANIN FAYDALARI — Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar. — Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser, boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir. — Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz. — Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. Potasyum. Demir, B vitamini bulunmaktadır. KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI — Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır. — Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir. — Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder. — Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir. — Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gözlemlenmiştir. — Diş çürümelerini engeller. — Üzümde yüzde 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır. — Gıda şekli anne sütüne benzer .— Üzümdeki bol demir kan yapar. KURU İNCİRİN FAYDALARI — Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. — Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar. — Yaşlılarda kemik erimesini önler. — İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler. — Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir. — Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir. — Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler. LEBLEBİNİN FAYDALARI — Anne sütünü artırır. — Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. — Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. — Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. PATLAMIŞ MISIRIN FAYDALARI — Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır. — İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar. — Mısırda protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur. TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI — Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir. — Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar. — Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. — Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu. — Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var. — Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek. — Kanser riskini azaltıyor: Norveç’te yapılan bir araştırma, meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur. — Alzheimer’i önlüyor Portekiz’de 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor. TUZLU FISTIĞIN FAYDALARI — Cinsel arzuyu artırır. — Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır. — Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir. — Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür. — Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir. http://haber.mynet.com |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |