gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Modern teknoloji piramidi inşa edebilir mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Modern teknoloji piramidi inşa edebilir mi?
    Gönderim Zamanı: 05-Mart-2012 Saat 15:09
Modern teknoloji piramidi inşa edebilir mi?

Yaklaşık 4,500 yıl önce inşa edildiği düşünülen Büyük Piramit’in ardındaki sır hala tam olarak çözülebilmiş değil. Bazıları, dünya dışı varlıklar tarafından yapıldığına inandığı Giza Platosu’ndaki dev piramidin, bugün bile inşa edilemeyeceğini savunuyor. Fransız bir mimar ise modern piramidi inşa edebilmek için doğru planı hazırladığını öne sürüyor.

Uzmanlar, dev vinçler, helikopterler, traktörler, kamyonlar ve en gelişmiş inşaat makinelerini kullansak bile Büyük Piramit’in bir kopyasını inşa etmenin çok zor olacağını kabul ediyor. Piramitlerin en ekonomik şekilde inşa edilebilmesi adına en son ortaya atılan düşünce ise piramidin içinden dışına doğru yükselen sarmal şeklindeki bir rampanın kullanılması.
Bu yöntemle, Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olan dev piramidin bugün beş milyar dolara inşa edebileceği öne sürülüyor. Ancak bu planın detaylarına girmeden önce ilk olarak Büyük Piramit’e ait rakamlara bakmamız gerek.
Yer seviyesinde her yönden yaklaşık 230 metre uzunluğunda olan piramidin boyu 146.5 metre. Her biri yaklaşık 3 ton ağırlığındaki 2.3 milyon taş bloktan inşa edilen piramidin toplam kütlesi 6.5 milyon ton.
Tarihi kayıtlara dayanılarak kabul edilen gerçek, dev piramidin sadece 20 yıl içinde inşa edildiği. Bu da, 20 yıl süren inşaat boyunca her gün, beş dakikada bir taş bloklardan bir tanesinin yerine yerleştirildiği anlamına geliyor.
SARMAL RAMPA YÖNTEMİ
Birçok Mısır bilimci, Büyük Piramit’in, piramidin boyuyla yükselen bir rampanın yardımıyla inşa edildiğine inanıyor. Ancak piramidin boyu ele alındığında, taşları taşıyabilmek için kullanılacak böyle bir rampanın, piramidin etrafını saracak şekilde en az 1,5 kilometre uzunluğunda olması gerekirdi.

Kısaca, rampanın toplam taş kütlesi, piramidin iki katına denk gelecekti. Ortaya atılan en son teori ise şu: Piramidin tabandan itibaren üçte ikilik kısmı, dışarıdan etrafını saran rampayla inşa edildi. Geride kalan yüzde 33’lük kısım ise işçilerin piramidin içeriden inşa ettiği ve inşa devam ettikçe yükselen sarmal şeklindeki rampayla tamamlandı.

İşçiler dış rampanın taşlarını sökerek inşaatın geri kalanı için kullandı. Böylece, bugün bilim insanlarının nereye taşındığını merak ettiği milyonlarca ton harfiyatın büyük kısmının aslında piramitin inşasında kullanıldığı düşüncesi desteklendi.
Piramitlerin, içinden yükselen sarmal şeklindeki bir rampayla inşa edildiği düşüncesi, Fransız mimar Jean-Pierre Houdin’e ait. Üç boyutlu grafikler üzerinde analizler yapan Dassault Systems şirketinde çalışan Houdin, savunduğu teroriye dayanarak modern bir inşaat planı hazırladı.
Kanada’nın Laval Üniversitesi’nden araştırmacılar, piramidin içinden yükselen sarmal rampanın planını çıkarmak için kızıl ötesi görüntülemeye dayanan analizler yapıyor. Analizler, piramidin içinde sarmal bir rampa inşa edilmiş olduğunu gösteren sonuçlar verirse, Houdin’in teorisi destek bulmuş olacak. Ancak Houdin, beklentisi gerçekleşmese bile Büyük Piramit’i inşa etmenin en iyi yolunun içten dışa inşaat yöntemi olduğunu savunuyor.

Life's Little Mysteries sitesine konuşan Houdin, “Bugün aynı şekilde Büyük Piramit’i inşa edebileceğimize inanıyorum. Bu düşünülebilecek en ekonomik yöntem” dedi.
ntvmsnbc

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz