gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Diploma notları e-okul'da!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Diploma notları e-okul'da!
    Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2013 Saat 14:01
İlk kez bu yıl uygulamaya konulan sistemle 15 Haziran 2013 tarihinden itibaren E-Okul Sistemi'nden temin edilen diploma notları, http://okul.osym.gov.tr sitesinden okullara yansıtılacak, okulların ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin kontrolüne açılacak.



ÖSYM'den yapılan açıklamada, önceki yıllarda ortaöğretim kurumu müdürlüklerinin elektronik ortamda ÖSYM'ye bildirdikleri ÖSYS adaylarının diploma notunun ilk kez 2013 yılında okul müdürlüklerinden değil doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) E-Okul Sistemi'nden alınarak ÖSYM sistemine kaydedildiği belirtildi.



Açıklamada, 2013-ÖSYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) oluşturan diploma notlarının önemli ve değerli bir bilgi olduğu, OBP'nin ÖSYS yerleştirme puanlarını önemli ölçüde etkilediğinden diploma notlarının doğru ve zamanında toplanmasının da son derece önemli olduğu bildirildi.



Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yapılan çalışmalar neticesinde adayların OBP hesaplamasında kullanılacak diploma notu bilgisinin ÖSYM tarafından MEB E-Okul Sistemi'nden 15 Haziran 2013 tarihinde alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kaydedildiği bilgisi verilen açıklamada, bu sisteme KKTC Okullarının dahil edilmediği ifade edildi.



Son sınıf öğrencisi adaylar için ilk kez bu yıl uygulamaya konulan sistemle 15 Haziran 2013 tarihinden itibaren E-Okul Sistemi'nden temin edilen diploma notlarının http://okul.osym.gov.tr sitesinden okullara yansıtılacağına işaret edilen açıklamada, okulların ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin kontrolüne açılacağı ve http://ais.osym.gov.tr üzerinden adaylara kontrol amaçlı yansıtılacağı vurgulandı.



Adayların 17-20 Haziran 2013 tarihlerinde diploma notu düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Diploma notu bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri E-Okul üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 20 Haziran 2013 mesai bitimine kadar sağlayacak. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik istekleri kabul edilmeyecek. 17-21 Haziran 2013 tarihleri arasında diploma notu hariç diğer bilgiler için http://okul.osym.gov.tr sitemiz okulların kullanımına açılacak. Okullar bilgi girişini tamamladıktan sonra http://okul.osym.gov.tr internet adresi üzerinden aldıkları iki adet listeyi İl Milli Eğitim Müdürlüklerine en geç 21 Haziran 2013 mesai saati bitimine kadar teslim edecek.



Son sınıf durumundaki adaylar, bilgilerini 22-23 Haziran 2013 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr adresinden veya kendi okullarının astığı listelerden kontrol edebilecek. Okul Müdürlükleri, bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için 24-25 Haziran 2013 tarihleri arasında ek güncelleme yapacak. Bu taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirecekler. 24-25 Haziran 2013 tarihleri arasındaki bilgi düzeltmelerine diploma notu bilgisi dâhil değildir.


İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullardan gelen listelerin bir nüshasını en geç 1 Temmuz 2013 tarihine kadar ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okul Müdürlükleri, http://okul.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okullar bilgilerini bağlı bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğrenebilecekler."

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz