gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Liselilerin kayıt heyecanı başladı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Liselilerin kayıt heyecanı başladı
    Gönderim Zamanı: 17-Ağustos-2013 Saat 00:14
Liselilerin kayıt heyecanı başladı
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, sınavsız öğrenci alan liselere kayıtlar 12-29 Ağustos arasında yapılacak.
Öğrenciler, çok programlı liseler, imam hatip ve meslek liselerine kayıt yaptırmak için, bölge sınırlaması olmaksızın 10 tercih yapabilecek

TERCİHLERE GÖRE KAYIT TARİHLERİ
MEB’den yapılan açıklamaya göre, tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin, 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17:00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabileceği belirtilirken, bu tarihe kadar kayıt yaptırmayanların kayıt hakkını kaybedeceği ifade edildi. Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos 2013 saat 19:00'dan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecektir.

YEDEK KAYIT DÖNEMİ
Milli Eğitim Bakanlığı, yedek kayıt dönemi ile ilgili yaptığı açıklamada, her öğrencinin kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorunda olduğunu, öğrencilerin kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybedecekleri uyarısı yapıldı.
İZMİT TEKNİK VE ANADOLU TEKNİK 600 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK
İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesin okul müdür yardımcısı Emirşah Torun kayıt sistemini şöyle açıkladı; SBS puanına göre kayıtlar yapılıyor. Bu yıl Anadolu Teknik lisesine 136 öğrenci, Anadolu Meslek Lisesine ise 68 öğrenci olmak üzere 600 öğrencinin kaydı yapılacak. Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liseleri SBS Sınav puanıyla kayıt yapılacak. Teknik Liselerin kayıtları ise 9. Sınıf başarı puanına göre yapılacak. Bu liselerin kayıtları ise, 14 Ağustos ve 21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak” dedi.

GAZİ LİSESİNE 170 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK
İzmit Gazi Lisesi Okul Müdürü Ahmet Kemal Saral SBS ile yerleşen öğrencilerin kayıtları bugün başladı okulumuza toplam 170 yerleşen öğrencinin kaydını yapacağız diye belirtti. SBS puanıyla yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri için şunlar; SBS sonuç belgesi, vesikalık, öğrencinin nüfus cüzdanının fotokopisi, posta kodu isteniyor.

İZMİT LİSESİ 204 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK
İzmit Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Bülent Çakır “Okulumuza bu yıl SBS ile yerleşen 204 öğrencinin kaydını yapacağız. Öğrenciler 2. sene bölüm tercihi yapabilecekler. Öğrenciler 4 saatlik seçmeli derleri kendileri seçebilecek Seçmeli derler şöyle Kur’anı Kerim, Hz Muhammedin Hayatı, Temel Bilgiler, Bilgi Kuramı, Demokrası ve İnsan Hakları, Sosyal Etkinlik, Proje hazırlama, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, İşletme, Ekonomi, Girişimcilik, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilimi, Diksiyon Hitabet, Sanat Tarihi, Alman Edebiyatı, İngilizce Edebiyatı derslerini seçebileceklerini” söyledi.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz