gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

7 yaş altı çocuklar için bilgisayar uyarısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 7 yaş altı çocuklar için bilgisayar uyarısı
    Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2013 Saat 00:13
7 yaş altı çocuklar için bilgisayar uyarısı
Okullarda medya araçlarını kullanmayı öğrenen çocukların evde de aileleri tarafından doğru bir şekilde yönlendirilmesi uyarısı yapıldı.
Anne-babaları dijital medya hakkında bilgilendiren Schau Hin adlı girişim, ailelere medya araçlarının kullanımı hakkında önerilerde bulunuyor. Buna göre uzmanlar yedi yaş altındaki çocukların en fazla yarım saat bilgisayar başında kalmasını öneriyor.

Dijital medya okullar dahil bir çok eğitim kurumunda kullanılan bir araç. Öğrenciler internetten araştırma yapıyor, bilgisayarda yazı yazıyor, özel bilgisayar programlarıyla yabancı dil öğreniyor. Eğitim amaçlı kullanılan dijital medya araçları dersin kalitesini artırmanın yanısıra öğrencilerin medya yetkinliğini de geliştiriyor. Okulun görevleri arasında medya eğitimi vermenin de yer aldığını hatırlatan Schau Hin adlı girişimin uzmanlarından Kristin Langer, "Çocukların medyayı kullanma şeklini derste öğrenmesi önemli. Veri koruma, internette sörf yapma gibi konuların hem okulda hem evde konuşulması gerekiyor." diyor.

Çocuk ve gençler bilgisayarı okul ödevleri için de kullanıyor. Bu durumda anne-babaların çocuklarının bilgisayarda ev ödevlerine boş zaman faaliyeti olarak ayırdıkları vakti iyi takip etmesi gerekiyor. Anne-babalara çocuklarıyla konuşarak medya kullanımı için kurallar koymasını tavsiye eden uzmanlara göre yedi yaşından küçük çocuklar günde en fazla yarım saatini medya araçlarının başında geçirmeli. Sekiz-dokuz yaşlarındaki çocuklar için 45 dakika, 10-11 yaşlarındaki çocuklar için en fazla 1 saat, 12-13 yaşlarındaki çocuklar için ise en fazla 75 dakika medya araçlarını kullanmaları tavsiye ediliyor. Çocukların bu kuralları göz önünde bulundurarak televizyon, bilgisayar oyunları ve internete ayıracakları vakti paylaştırmaları gerekiyor. Langer, "Eğer çocuklar bilgisayarda ödevlerine ve boş zamana ayırdıkları vakti birbirinden ayırmayı öğrenirse ilk olarak ödevlerine konsantre olup daha sonra eğlence için vakit ayırabilirler." diyor.
Anne-babalara çocuklarının medya kullanımında öğretmenleriyle birlikte hareket etmesi öneren uzmanlar, bu şekilde çocukların okul ve evdeki medya kullanımında yaşanan sorunlara birlikte çözüm yolu aranabileceğine dikkat çekiyor. Öğretmen ve ailelerin birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapan Schau Hin uzmanları, çocukların medya eğitiminden sorumlu olan anne-babaların ilk etapta çocuklarına doğru örnek teşkil etmelerini öneriyor.

Anne-babalar, medya araçlarını çocuklarıyla birlikte kullanarak ve medya kullanımı hakkında konuşarak da çocuklarının medya yetkinliğini geliştirebilir. Medya yetkinliğinin çocukların sadece internette nasıl sörf yapacağını bilmesi anlamına gelmediğini söyleyen Langer, "Çocukların bilgisayarda ayırdıkları vaktin kendilerine ne kadar fayda sağladığını da öğrenmeleri gerekiyor." açıklamasını yapıyor. Buna göre önemli olan anne-babaların çocuklarına kritik durumlarda ne yapmaları gerektiğini öğretmeleri ve paylaşmamaları gereken bilgiler hususunda bilgi vermeleri.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz