gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Tasarım ve Buluş Hikayeleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kumsalda Bir Adam

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kumsalda Bir Adam
    Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2007 Saat 01:58
Bir adam, buyuk bir denizin sahilinde durmus, dalgalarin duzeltigi kumsala resim ciziyordu. Ama resmini bitirmesiyle birlikte, kopuklu bir dalga geldi ve onu silip supurdu. Adam bu ise cok uzuldu ve vakit gecirmeden yeni bir resim daha cizdi. Bu ikinci resim bir oncekinden daha guzel olmustu. Ama yine kocaman kopuklu bir dalga geldi ve resmi silip supurdu.
Adam ikinci resminin gozlerinin onunde kaybolup gitmesinden derin bir ah cekti ve tekrar yeni bir resim daha cizmeye basladi. Bu ucuncu resim bittiginde ilk ikisinden de guzel olmustu ki, yine bir dalga geldi ve onu da silip supurdu.
Kumsaldan hizla cekilip giden dalganin ardindan huzunle bakan adam, bu sefer biraz kizdi. Ancak yeni bir resim cizmekten de geri durmadi. Su ise bakin ki, dorduncu resim oteki uc resimden de guzel oldu. "Iste!" dedi adam. "Ne guzel bir resim yaptim boyle!"
Adamin sozleri dudaklarindan henuz kopmustu ki, bir dalga daha kopuk kopuk kendini kumsala vurdu ve sonuncu en guzel resmi de, alip goturdu.
Uzgun ve kizgin adam, elindeki sopayi savurup atti ve:
"Bu is boyle olmayacak!" dedi. "Ben her seferinde bir oncekinden daha guzel bir resim yapiyorum, ama dalgalar her seferinde onu silip supuruyorlar. "
Sonra, durdu ve dalga dalga kabaran denize bakip dusunmeye basladi:
"Eger dalgalar ilk yaptigim resmi alip goturmeselerdi, ben ondan daha iyisini yap(a)mazdim. Eger bir oncekinden guzel ikinci resmimi alip goturmeselerdi, ilk ikisinden de guzel olan ucuncu resmi yap(a)mazdim. O dahi gitmeseydi, ucuncuyu ve onun akibetide dalgalarla birlikte cekip gitmek olmasaydi, en guzel eserim olan dorduncuyu yap(a)mazdim. O zaman da, ne kadar guzel resim yapabilecegimi asla bilemez, ilk resmimin yapabilecegim en guzel resim oldugunu zannederek, butun bir omrumu gecirirdim. Oyleyse, basima gelen bu isler, gorundugu kadar kotu degil. Hatta icimdeki guzellikleri aciga cikarmama sebeb olduklari icin guzel! "
Sonra o adam, o sahilden buyuk bir hayat dersini yanina alarak ayrildi.
alıntı

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz