gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ekmek ve ötesi için Teknoloji ve Tasarım

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ekmek ve ötesi için Teknoloji ve Tasarım
    Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2014 Saat 17:46
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hummalı çalışma yapan partilerimiz adayları için Müthiş slogan ve tanıtım kampanyası başlattılar ! Tabi her parti çok donanımlı bir ekiple sloganını belirlemeye çalıştı ! Halkı kucaklayan onların ruhuna ve gönlüne dokunan sempatik bir sloganla halktan oy isteyecek!

Muhalefet partilerimizin ortak adayı olan değerli bilim adamı sayın Ekmeleddin bey için aylardır düşünülen slogan " Ekmek için Ekmeleddin !" Bu nasıl bir slogandır bu sloganı nasıl bir ekip hazırlamıştır slogandaki amaç nedir hala anlaya bilmiş değilim.

Cem Uzan dan bari bir parçada olsa bir şeyler öğrenilemez mi idi ? Dinamik görüntüsü, mitinge katılanlarla direkt teması, ilginç vaatleri, IMF’ye karşı çıkışıyla il il dolaşan Cem Uzan, kampanyası sırasında reklamcılık tekniklerini sonuna kadar kullanmamış mı idi ? Türkiye, Cem Uzan’ı genç bir iş adamı olarak tanımıştı kısa bir sürede ama Ekmel beyi bir türlü tanıyamadı ! .

Hızla iş imkanları yaratacağını, üniversite sorununu çözeceğini, ülkenin çok kısa sürede zenginleşeceğini, il sayısını bir günde 250’ye çıkaracağını Mazotun 1 TL olacağını vaat eden, Partinin sloganı kısa ve çarpıcıydı: TÜRKİYE GELİYOR!

Bu kadar kısa zamanda derin ve etkili bir çalışma yapan Cem uzanın ekibi ! Muhalefet partilerimizde yok mu yoksa ? Cem Uzan daha 2002 yılında Türkiye Geliyor sloganı ile sahalara inerken sene olmuş 2014 biz hala Ekmek için....

Slogan; kısa ve çarpıcı propaganda sözü, sav söz. Bir markanın amacını ve vizyonunu tanımlayan kısa deyiş olarak tanımlanır.
Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen bir insanın sloganı bu mu olmalı bu slogan hangi vizyonu hangi hedefi veriyor ?
Günümüz Türkiyesinin Cumhurbaşkanı adayının sloganı Ekmek için Ekmeleddin mi olmalı ? Bize Yemenmiyiz ? Somalimiyiz ? Açlığın pençesinde gezinen bir dilim ekmeğe muhtaç bir Afrika ülkesimiyiz ?

Bağımsız Türkiye Partisi başkanı Haydar BAŞ ın sloganı vardı İş Aş Bu sefer Haydar Baş ! ve Türkiye genelinde aldığı oy oranı %0.19 ! Demek oluyor ki artık Türkiye de iş aş ekmek sloganları bir şey ifade etmiyor.

Ekmek İş Aş sloganları dünyanın iki kutuplu olduğu 1970 lerin sloganı olabilir ancak. Sendikaların ve bazı sol örgütlerin eylemlerinde kullandığı sloganlardan öteye gitmez günümüzde.

Slogandaki eksikliğin ve doyurucu olmamasının nedeni; sloganı oluşturanların Teknoloji ve Tasarım Dersi almamış olması olmasın sakın ! bence açık ve net kesinlikle almamışlar!

Teknoloji ve Tasarım dersi 8.sınıf yapım kuşağı etkinliğinde Marka,Logo ve Slogan çalışmalarında Öğrencilerden,belirledikleri markayı ürünün üzerinde kullanabilmeleri için bir logo tasarlamaları istenir. Öğrenciler logolarını geliştirirken markalarını da kullanarak dikkat çekici, etkileyici ve özgün bir tasarım yapmaları yönünde cesaretlendirilirler. Düşündükleri

logoları basit olarak çizmeleri ve içlerinden en uygun gördüklerini seçmeleri istenir. Belirlenen logoların arkadaşlarının üzerinde bıraktıkları etki göz önüne alınarak seçim işlemini yapmaları önerilir. Seçilen logonun ayrıntıları üzerinde çalışılarak son halini alması ve buna göre çiziminin yapılması istenir. Öğrenciler daha sonra ürünleri için bir slogan geliştirirler. Belirledikleri sloganın ürünlerini çağrıştırması, özgün ve akılda kalıcı olması, çok kısa bir cümle veya birkaç kelimeden oluşması gerektiği ifade edilir.

Teknoloji ve Tasarım dersi almış olan öğrencilerimize Ekmeleddin beyin seçim kampanyasında kullanılacak olan logo ve slogan işi verilmiş olsa idi eminim ki Ekmek için Ekmeleddin gibi basit ve Türkiye ye hitap etmeyen zihnimizde yeni ufuklar açmayan/açamayan bir slogan olmazdı.


Ekmek ve ötesi için Teknoloji ve Tasarım Dersi.


Memiş KILIÇ
https://twitter.com/memkilic

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz