gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öğretmene Rotasyonda 12 Yıl Kabul Edildi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öğretmene Rotasyonda 12 Yıl Kabul Edildi
    Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2014 Saat 23:15
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın da Telekonferans yoluyla katıldığı toplantıda Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, taslak metni ele alındı.
Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz günlerde MEB tarafından MEB Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslağı yayımlandı. 20 Ekim 2014 tarihinde yayımlanan taslakta 8 yılını dolduran öğretmenlerin rotasyonu söz konusuydu.

8 Yılını dolduran 436 Bin öğretmen bulunuyor. 120 Bin öğretmen ise 8 Yılını aynı bulunduğu okulda doldurduğu için 8 Yıllık rotasyondan etkilenecek ve görev yerleri değişecek.

Taslak metin üzerinde çalışmalada çalıştayda, Yönetmeliğin ilk 8 maddesi ele alındı. Son günlerin şüphesiz en tartışmalı konusu olan Rotasyon maddesi hakkında yöneticilerin görüşleri alındı.

Yapılan oylamada ise öğretmenlere bulundukları kurumda 8 yıl çalıştıktan sonra Rotasyonla başka kuruma geçmeleri, 12 yıl olarak kabul edildi.


Yeni yönetmelikte neler değişecek ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün yayımlanan MEB Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağının yasalaşması neleri getirecek.

Hatırlayacağınız gibi MEB Personeli tarafından son aylarda en çok konuşulanların başında Rotasyon geliyordu. Geçtiğimiz aylarda yayımlanan Torba yasa ile Öğretmenlere Rotasyonunda alt yapısı hazırlandı.

MEB dün Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağını paylaştı. Taslak ile aslında MEB tarafından Öğretmen Rotasyon süresinin 8 Yıl gibi bir süre düşünüldüğü anlaşılıyor. Lakin Bu bir taslak belki Öğretmen Rotasyon süresi düşebilir veya çıkabilir. Yöneticilik süreleri Rotasyon süresine dahil edilmeyecek. Fakat yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin gibi fiilen yapılmayan öğretmenlik görevleri bu sürenin içerisinde değerlendirilecek.

MEB Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı ne zaman yasalaşır bilemiyoruz. Lakin 2014–2015 eğitim öğretim yılında yasalaştırılması durumunda MEB yılsonunda 8 yılını dolduran personelden tercih alacak. Tercihi alınan kişiler İl içerisinde başka bir okula puan üstünlüğü kapsamında atanacaklar. Atanamayanlar ise Yine okulda bulundukları görev süreleri esas alınarak en fazla hizmeti olandan başlayarak ihtiyaç duyulan okullara resen atanacaklar.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz