gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ders saatleri sil baştan değişiyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ders saatleri sil baştan değişiyor
    Gönderim Zamanı: 15-Aralık-2018 Saat 15:15
Ders saatleri sil baştan değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde haftada 34 olan zorunlu ders saatini en fazla 20, en az 14 olacak şekilde düzenleyen bir plan üzerinde çalışıyor. Yeni dönemde seçmeli dersler ağırlıkta olacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında açıkladığı zorunlu derslerin azalmasıyla ilgili çalışmaların detayları netleşmeye başladı. Gelişmiş ülkelerdeki ders saatleri incelenerek hazırlanan çalışmada iki formül üzerinde odaklanıldığı öğrenildi. İlk formüle göre, 4 temel ders her öğrenci için zorunlu olarak devam ederken diğer dersler öğrencinin seçimine göre belirlenecek. İkinci formülde ise 4 temel zorunlu dersin yanı sıra öğrencinin okuduğu okul türüne göre 4 zorunlu dersin daha eklenerek toplamda 8 zorunlu dersin en fazla 20 saat olması, kalan 20 saatlik bölümün ise seçmeli derslerden olması hedefleniyor.

Her iki formülde de Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ile tarih derslerinin mutlaka öğrencilere verilmesi konusunda uzlaşıldı. Türkçe, matematik ve tarih 4’er, din kültürü 2 saat olmak üzere toplamda 14 saat zorunlu eğitimin 4 yıl boyunca tüm öğrencilere verilmesi üzerinde duruluyor.

36 SAAT SEÇMELİ DERS

Şu anda öğrenciler haftada toplam 34 saat 16 zorunlu ders alıyorlar. Seçmeli derslerin sayısı 40’ı geçmesine rağmen öğrenci en fazla 5 saatlik ders seçebiliyor. Yeni düzenleme hayata geçerse 14 saat zorunlu dersler için planlanırken 36 saat öğrencinin ilgi alanına seçmeli derslerden oluşabilecek.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz