Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MEB'ten tüm okullara bu film için genelge

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Forum
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Gündemden habersiz kalmayın...
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=5346
Tarih: 29-Nisan-2024 Saat 13:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: MEB'ten tüm okullara bu film için genelge
Mesajı Yazan: zaman
Konu: MEB'ten tüm okullara bu film için genelge
Mesaj Tarihi: 26-Şubat-2013 Saat 23:25
MEB'ten tüm okullara bu film için genelge

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bakan Nabi Avcı imzasıyla okullara ''Taş Mektep'' filminin öğrencilere tavsiye edilmesi için genelge yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan genelgede, Türkiye'nin ilk liselerinden Kayseri Lisesinin son sınıfındaki 63 öğrencinin 1920-1921 yıllarında Sakarya Meydan Muharebesine gidişini ve şehit düşmelerini anlatan filmin, Kültür ve Turizm Sinema Destekleme Kurulunun kararı ile desteklenmesinin uygun görüldüğü belirtildi.
Filmin 5224 sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkındaki kanunun ilgili hükmü gereğince değerlendirme ve sınıflandırma işlemine tabi tutulduğu ve genel izleyici kitlesi için uygun görüldüğünün ifade edildiği genelgede, yerli ve eğitici özelliği olan eserlerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi bağlamında ''Taş Mektep'' isimli filmin okullarda öğrencilere tavsiye edilmesi istedi.

-''Taş Mektep''-

Yönetmenliğini Altan Dönmez'in yaptığı ''Taş Mektep'' filminin senaryosu Yılmaz Karakoyunlu'ya ait. Filmde, Altan Erkekli, Mete Horozoğlu, İlker Aksum, Ahu Türkpençe ve Bülent İnal izleyici karşısına çıkacak.
Filmde, Sakarya Meydan Savaşı'na katılıp orduya destek olmak amacıyla 1920-1921 yıllarındaki öğretim döneminde okullarını terk eden Kayseri Lisesinin son sınıfındaki öğrencilerin, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin çatışmalarının yaşandığı günlerde vatanları uğruna şehit olma öyküsü, beyaz perdeye taşındı.
Kaynak: AA

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com