Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kumbara alışkanlığı tutumluluğu öğretiyor

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Eğitim Dünyası
Forum Adı: Eğitim Öğretim
Forum Tanımlaması: Eğitim ve öğretimle ilgili tüm konular
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=5546
Tarih: 27-Nisan-2024 Saat 17:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Kumbara alışkanlığı tutumluluğu öğretiyor
Mesajı Yazan: zaman
Konu: Kumbara alışkanlığı tutumluluğu öğretiyor
Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2013 Saat 22:31
Kumbara alışkanlığı tutumluluğu öğretiyor
Çocuklar okulda parayla ve ekonomiyle ilgili bazı bilgiler öğrenseler de, paranın değerini tam olarak öğrenecekleri yer ev, öğretecek olan da anne-babalar...

Çocuklar para yönetimini ailenin parayla ilgili tutumundan ve ona oluşturdukları modelden öğreniyorlar. Ebeveynlerin çocuklara küçük yaşlarda verdiği tasarruf eğitimi, çocuğun büyüdüğünde de bu alışkanlığa sahip olması anlamında çok önemli bir rol oynuyor.

Çocuğunuza iyi bir model olmak ve onunla konuşmak paranın değerini anlamasına yardımcı olur ama daha da iyi kavraması için kendisinin de parası olması gerekiyor. Bu yüzden çocuğa tasarrufla ilgili bilgiler verilmesinin yanı sıra biriktirmesi için teşvik de edilmeli. Çocuklar böylelikle, zaman içinde harcamanın çok kolay, biriktirmenin ise işin zor kısmı olduğunu fark ederler. Bu konuda en güzel eğitim, çocuklara verilen kısa zamanlı hedefler olabilir. Çocuk sahip olmak istediği bir şeyin ücretini ona verilen paralarla biriktirirse hem tasarruf etmeyi hem de elde ettiği ürünün değerini bilmeyi öğreniyor.

Alışkanlığa dönüştürülmeli
Para biriktirmek, pratik bir alışkanlığa dönüştürülmeli. Çocuklarla para hakkında konuşmak sürekli olan bir iletişimdir. Kendi harcama ve biriktirme alışkanlıklarınızı anlatarak, onlarla ailenin finansal durumuyla ilgili konuşup belli bir harçlık sistemi kurabilirsiniz. Böylece çocukların kendi paraları hakkında kontrolü olur ve genç olma ile yetişkinliğe doğru adım adım ilerlerken parayı nasıl harcamaları ve biriktirmeleri gerektiğini öğrenmiş olurlar.

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com