Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çayı buharla demledi, ABD'de 1. oldu

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Bilim ve Teknoloji
Forum Adı: İcatlar
Forum Tanımlaması: İcatlar nasıl bulundu acaba?
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=6358
Tarih: 29-Mart-2024 Saat 01:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Çayı buharla demledi, ABD'de 1. oldu
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: Çayı buharla demledi, ABD'de 1. oldu
Mesaj Tarihi: 03-Ağustos-2014 Saat 00:18
Çayı buharla demledi, ABD'de 1. oldu

ODTÜ Teknokent'te çalışmalarını sürdüren bir tasarım firması, su buharıyla çay demleyebilen çaydanlık tasarımıyla ABD'de düzenlenen "Uluslararası Tasarım Ödülleri (IDA)"nde ev ve mutfak gereçleri kategorisinde birinciliğe layık görüldü

ODTÜ Teknokent'te çalışmalarını sürdüren bir tasarım firması, su buharıyla çay demleyebilen çaydanlık tasarımıyla ABD'de düzenlenen "Uluslararası Tasarım Ödülleri (IDA)"nde ev ve mutfak gereçleri kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Firmanın Sahibi Dr. Hakan Gürsu, çay içmeyi çok sevdiğini ve Türk kültürünün bir unsuru olan çay ve çaydanlığı yurt dışında daha fazla tanıtmak adına böyle bir tasarım üzerine yoğunlaştıklarını söyledi.

Tasarladıkları çaydanlığa Steam (Buhar) adını verdiklerini anlatan Gürsu, "Türk insanı olarak çayı çok seviyoruz ama yurt dışına sattığımız katma değeri yüksek ve inovatif bir çaydanlığımız yok. Biz de kullanıcı dostu, çevreci bir çaydanlık tasarımı yaparak dünyanın beğenisine sunmak istedik " dedi.

Türkiye'de inovasyon açığı kapatılmadan ekonomik kalkınmanın gerçekleşmeyeceğinin artık her mecrada dile getirildiğini belirten Gürsu, "Katma değer yaratan üretim için ise tasarımın gerekliliği tartışılmayacak biçimde ortada. Biz bu anlamda Türkiye'yi tasarımda bir marka ülke haline getirmek için çabalıyoruz" ifadesini kullandı.

- Ürünün özellikleri

Ürünün özellikleri hakkında da bilgi veren Gürsu, temel olarak buharla çay demleme esasına dayalı bir ürün tasarladıklarını söyledi.

Çayın yavaş demlendiğinde tadının daha iyi olduğunu anlatan Gürsu, kullanım kolaylığı ve estetik açıdan herkesin mutfağında görmek isteyeceği bir ürün tasarladıklarını ifade etti.

Çaydanlığın iki parçadan oluştuğunu kaydeden Gürsu, "Alt haznedeki su buharlaşarak üst hazneye geçiyor ve burada buharın tekrar su damlacıkları haline gelmesiyle demlenme başlıyor" dedi.

Demlenecek çay miktarının üst hazneye geçen bir aparatla ayarlanabildiğini anlatan Gürsu, "Yarım demlik olmasını istediğinizde aparatı döndürüyorsunuz ve buhar geçişini durduruyorsunuz" diye konuştu. Gürsu, ürünün günlük kullanıma uygun olarak klasik ocaklar için tasarlandığını sözlerine ekledi.

- Ödül hakkında

IDA, bir grup tasarımcı ve düşünür tarafından tasarım alanında yapılan çalışmaları takdir etmek ve bu konudaki yetenekleri teşvik etmek amacıyla oluşturuldu.

Mimarlık, ev ve mutfak gereçleri, moda, grafik ve ürün kategorilerinde ödüllerin verildiği organizasyon 2007 yılından beri düzenleniyor. Jüri üyeleri arasında dünyanın önemli tasarım dergilerinin ve firmalarının yöneticileri yer alıyor. bloomberght.com

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Mesaj Tarihi: 03-Ağustos-2014 Saat 00:26
Çayı buharla demledi ödül aldı
ODTÜ Teknokent'te yer alan bir tasarım firması, su buharıyla çay demleyebilen çaydanlık tasarımıyla ABD'de birinci oldu

ABD'de düzenlenen "Uluslararası Tasarım Ödülleri" sahiplerini buldu. ODTÜ Teknokent'te çalışmalarını sürdüren bir tasarım firması, su buharıyla çay demleyebilen çaydanlık tasarımıyla "Ev ve Mutfak Gereçleri" kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Firmanın Sahibi Dr. Hakan Gürsu, çay içmeyi çok sevdiğini belirterek, "Türk kültürünün bir unsuru olan çay ve çaydanlığı yurt dışında daha fazla tanıtmak adına böyle bir tasarım üzerine yoğunlaştık" dedi.

HEDEF MARKA ÜLKE OLMAK
Tasarladıkları çaydanlığa Steam (Buhar) adını verdiklerini anlatan Gürsu, "Türk insanı olarak çayı çok seviyoruz ama yurt dışına sattığımız katma değeri yüksek ve inovatif bir çaydanlığımız yok. Biz de kullanıcı dostu, çevreci bir çaydanlık tasarımı yaparak dünyanın beğenisine sunmak istedik" diye konuştu. Gürsü, Türkiye'yi tasarımda marka ülke haline getirmek için çabaladıklarına dikkat çekti.

KLASİK OCAK İÇİN TASARLANDI
Demlenecek çay miktarının üst hazneye geçen bir aparatla ayarlanabildiğini anlatan Gürsu, "Yarım demlik olmasını istediğinizde aparatı döndürüyorsunuz ve buhar geçişini durduruyorsunuz" diye konuştu. Gürsu, ürünün klasik ocaklar için tasarlandığını da sözlerine ekledi.

YAVAŞ DEMLENİNCE TADI DAHA İYİ OLUYOR
Çayın yavaş demlendiğinde tadının daha iyi olduğunu vurguluyun Gürsu, kullanım kolaylığı ve estetik açıdan herkesin mutfağında görmek isteyeceği bir ürün tasarladıklarını ifade etti. Gürsu, "İki parçadan oluşan çaydanlıkta alt haznedeki su buharlaşarak üst hazneye geçiyor ve burada buharın tekrar su damlacıkları haline gelmesiyle demlenme başlıyor" dedi.
http://gelisenbeyin.net/hakan-gursu.html - http://gelisenbeyin.net/hakan-gursu.html

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com