Teknoloji ve tasarım dersi etkinlik örnekleri |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
teknotasa
Moderatör Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2008 Konum: ÖĞRETMEN Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
Alıntı Cevapla
Konu: Teknoloji ve tasarım dersi etkinlik örnekleri Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2008 Saat 21:56 |
Seminer çalışması kapsamında yapılan bir çalışma olduğundan seminer dönemi ücreti alanlar için zorunlu.
yeni başlayanlar seminer dönemine ait ücreti almadıklarından dolayı zorunlu değil. |
|
gelisenbeyin
Yönetici gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4737 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2008 Saat 15:43 |
Sene başında raporlar hazırlanıp ilçe milli eğitime gönderildi. Yani yeni başladıysan herhalde zorunlu değil... |
|
özveri
Moderatör Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2008 Saat 13:04 |
Hocam süper olmuş tebrikler ...
|
|
Aynı dili konuşanlar değil,aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir...
|
|
By_Beyin
Moderatör Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 14:31 |
Bu güzel etkileşim ortamında sanırım güzel etkinlik örnekleri çıkmıştır. Dayanışma ve iletişim neticesinde daha etkili projeler çıkabilir...
|
|
hazey
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07-Eylül-2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2008 Saat 22:55 |
|
|
altuğseda
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07-Eylül-2008 Konum: ÖĞRETMEN Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2008 Saat 17:21 |
MERHABA ben cuma günü bir etkinlik gönderdim. İnovasyonla alakalı....yalnız bunun büyük kısmını netten indirdim. Bunun dışında birde ayakkabılar adlı yeni konu başlığı açarak örneği genişlettim. Ayakkabıda değişen bir süreç tasarımıdır değil mi?Bu konuya dikak çekmek istedim. diğer yandan etkinlikle alakalı yazıyı okuduğumda öğretmenin tamamen kendi hazırlaması istenmekte. Ama bu tür konular özellikle bizim branşta benzerlik getirebilir değil mi?
|
|
teknotasa
Moderatör Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2008 Konum: ÖĞRETMEN Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 06-Eylül-2008 Saat 04:11 |
Gelişenbeyin, ben teşekkür ederim böyle bir hizmeti sunarak sıkıntı olan konularda bunca insana yardımcı olduğunuz için, inşallah daha güzel çalışmaları paylaşmak dileğimle...
|
|
hlldcl
Moderatör Kayıt Tarihi: 03-Eylül-2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2008 Saat 12:06 |
ben de bir tane hazırladım biraz sade ama yeter.
2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMALAR ETKİNLİK ÖRNEĞİ OKUL ADI : CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU İL : TOKAT İLÇE : MERKEZ HAZIRLAYAN ÖĞRETMENİN; ADI SOYADI : Halil ÇAL BRANŞI : Teknoloji ve Tasarım ETKİNLİK SINIFI : 6 DERS : Teknoloji ve Tasarım ETKİNLİK BİLGİLERİ: ETKİNLİK ADI : Oyuncak Tasarımında Tasarımın Genel Özelliklerini Belirleme KUŞAK, ODAK NOKTASI : Yapım Kuşağı KAZANIMLAR : 5. Tasarımın taşıması gereken temel özellikleri belirler. SÜRESİ : 2 ders saati ARAÇ GEREÇLER : Oyuncak araba ve bebek ÖĞRENCİ SAYISI : Maksimum 25 FİZİKİ ORTAM : Sınıf ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ARAÇLARI : Öğrenci Gözlem Formu, Öz Değerlendirme Formu İÇERİK : Çocuklara bir oyuncak araba ve bebek gösterilerek; “Küçükken hangi tür oyuncaklarla oynamayı severdiniz?” Sorusu yöneltilir ve öğrencilerden cevap alınır. Daha sonra “Bu oyuncakların yapımında ne tür malzemeler kullanılmış, bu oyuncaklarla nasıl oynardınız, daha çok nerelerde oynardınız” gibi sorular yöneltilerek cevap alınır. Daha sonra tasarlamayı düşündüğü oyuncakların; - Hangi yaş grubu için yapılacak? - Nasıl kullanılacak? - Nerede kullanılacak? - İşlevi ne olacak? - Biçimi nasıl olacak? Sorularına cevap aramaları ve bir kağıda yazmaları istenir. Öğrencilerden bunları cevaplarken tasarlamayı düşündükleri oyuncakların estetik nitelikler (renk, desen, biçim vb.), yapısal özellikler(boyut, ağırlık vb.), güvenlik ve sağlamlık gibi konulara dikkat etmeleri için yol gösterilir. Belirlenen özelliklerin, tasarımı gerçekleştirdikten sonra değerlendirmede kullanılacağı öğrencilere açıklanır. |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |