Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Ulusal Sergisi 22-23 Mayıs’ta Ankara’da Gerçekleştirildi

Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Ulusal Sergisi22-23 Mayıs’ta Ankara’da Ankamall’de gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Türk Patent Enstitüsü, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı işbirliğinde imzalanan protokol kapsamında 81 ilin katılımıyla “Şimdi Düşünme Zamanı Projesi Ulusal Sergisi’’ düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu sebeple İstanbul ilimizde ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım dersinde ürettiği projeler, okul proje değerlendirme komisyonları ve ilçe proje değerlendirme komisyonlarınca değerlendirildikten sonra, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Değerlendirme Komisyonumuza ulaştırılan 117 proje il komisyonumuzca değerlendirilmiş olup, seçilen 4(dört) proje sergilenmek ve İstanbul ilimizi temsil etmek üzere sergiye katıldı.

Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Ulusal Sergisi açılışına Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin ŞİRİN, Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma-Geliştirme Projeler Daire Başkanı Zeynep ÖÇGÜDER, 81 ili temsilen sergiye katılan koordinatör öğretmenler ve 165 proje sahibi öğrenci katıldı.

Sponsor Bağlantılar

Serginin açılış töreninde Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN;

‘“Sevgili Öğrenciler,

Sergimize ismini veren “Şimdi Düşünme Zamanı” sloganıyla, 9 yıldan bu yana sizleri yenilikçi düşünmeye ve düşünce ürünleri geliştirmeye çağırıyoruz. Hepinizin bildiği üzere, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız.

Ülke olarak 2023 yılı için çok önemli hedeflerimiz var. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı, ihracatımız 500 milyar dolara, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Türk Patent Enstitüsü olarak da, Cumhuriyetimizin 100. yılında 50 bin yerli patent başvurusuna ulaşma hedefimiz var.

Bu hedeflere ulaşmak için Türkiye’nin bütün alanlarda, sorgulayan, sorunlara çözümler üreten, yenilikçi yaklaşımlar ortaya koyan, farklılaşan ve farklılaştıran bireylere ihtiyacı var. Önümüzdeki yıllarda bu ihtiyacı sizler ve sizin gibi yenilik üretmeye çalışan, bunun için kafa yoran insanlar karşılayacaklar. 2023 yılına geldiğimizde artık bu ülke için sizler değer üretmeye başlayacaksınız.

Bir ülkenin gücünü belirleyen en önemli unsurların başında insan sermayesi geliyor. Biz Türkiye olarak doğal zenginliklerden çok; genç ve dinamik nüfusuyla ön plana çıkan bir ülkeyiz. Bu yüzden bizim için insan sermayesi çok daha büyük önem arz ediyor. İnsan sermayemizin kaynağını da hiç kuşkusuz sizler oluşturuyorsunuz. Bu nedenle Türk Patent Enstitüsü olarak, öğrencilerimizi, sınai mülkiyet hakları konusunda bilinçlendirilmesi gereken en önemli kitlelerden biri olarak görüyoruz. 

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımız ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalara çok büyük önem veriyoruz. Nitekim son yıllarda gerçekten de bütün kurumlara örnek teşkil edecek bir işbirliği ve dayanışma gerçekleştiriyoruz.

Bugün burada bulunuyor olmanız büyük önem taşıyor. Hepiniz hayatında özel bir hatıra olarak kalacaktır diye tahmin ediyorum. Ancak sizlerden, burada bulunmanızı sağlayan temel motivasyon olan yenilikçi düşünme özelliğini hiç kaybetmemenizi rica ediyorum. Sorgulamayı, araştırmayı ve çözüm üretmeyi hayat felsefeniz olarak belirleyin. İlerleyen yıllarda lisede ve üniversitede alacağınız teknik bilgi ve formasyonlarla birlikte, yüksek katma değer sağlayacak buluşlar ve tasarımlar üretme konusunda çok önemli birer potansiyel haline geleceğinizden kuşku duymuyorum.”  dedi.

Talim ve Terbiye Kurulu Kurul Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin ŞİRİN ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Zeynep ÖÇGÜDER ‘de yaptıkları konuşmalarda çocukların sorgulayan fikir üreten bireyler olarak yetiştirilmesinin önemini vurgulayarak sergide yer alan çalışmaların gelecekte patente dönüşebilecek projeler olabileceğini ifade ettiler. Çocuklara icat çıkarmaktan vazgeçmemelerini öğütlediler.

Proje sergisinde Büyükçekmece Tepecik Ortaokulu öğrencisi Şerife Betül KOL, Kağıthane Hasbahçe Ortaokulu öğrencisi Betül Kevser ARSLAN, Maltepe Yılmaz MIZRAK Ortaokulundan Enes TAŞKIRAN, Tuzla Tezer TAŞKIRAN Ortaokulundan Beyzanur SİNEKLİ projeleriyle İstanbul ilimizi temsil ettiler.

İstanbul’u temsilen proje sergisine katılan öğrencilerimizin projeleri göz kamaştırdı. Proje sergisinde öğrencilerimizin stantlarını ziyaret eden Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin ŞİRİN, Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma-Geliştirme Projeler Daire Başkanı Zeynep ÖÇGÜDER projeleri beğeniyle inceledi. Sertifika ve madalyalarını Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma-Geliştirme Projeler Daire Başkanı Zeynep ÖÇGÜDER’den alan öğrencilerimiz sergiyi ziyaret eden ziyaretçilere projelerini tanıttı.

Ayrıca öğrencilerimiz sergi kapsamında 24 Mayıs 2015 tarihinde Feza Gürsoy Bilim Merkezini ziyaret ederek bilim uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı buldular. Ayrıca öğrencilerimiz akvaryum ziyaretiyle ilginç deniz canlılarını inceleme fırsatı yakaladı.

Sergide ilimizi temsil eden öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden öğretmenlerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Derviş ÇELİK / Eğitimci Şimdi Düşünme Zamanı Sergisi İstanbul

Paylaş  Sponsor Bağlantılar

 

Şimdi Düşünme Zamanı

Şimdi Düşünme Zamanı Örnekleri

Şimdi Düşünme Zamanı Projeleri

Düşünme Zamanı Etkinliği

Şimdi Düşünme Zamanı Başvuru Örnekleri

Tübitak Bilim Fuarları Örnekleri

Proje Üretmek İçin Öneriler

Pazarlanabilir Hale Getirme

Yapım Kuşağı Nedir?

Yapım Kuşağı Örnekleri

Yapım Kuşağı Çalışmaları

Yapım Kuşağı İcatlar

İzin alınmadan kopyalanamaz ve kullanılamaz. Her hakkı saklıdır.© Design, By Karakurt