Atık Kağıt Kutusu, Atık Kağıt Kutusu Tasarımları, Atık Kağıt Kutuları

Atık Kağıt Kutuları
150x35 cmlik duralit parça üzerine caillou resmini öğrenciler çizdiler ve ilgili kısımları kıl testere yardımı ile kestiler. Arka kısmında ki kutu kısmı da 5 cm mdf den kapaklı yapıldı. boyama için akrilik boya kullanıldı.

Bu çalışmalar okul için sınıflara pil kutusu ve atık kağıt kutusu kazandırmak amacı ile gerçekleştirildi... Çalışmaların arkasına ahşap 0.5 mm MDF ile kapaklı bir kutular yapıldı.
Bu güzel tasarımları ortaya çıkaran Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Fatma Dere ve Denizli- Çivril, Kadir Kameroğlu İlkokulu öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dilerim...
 

 

Kağıt Ambalajlar
Kağıdın hammaddesi olan selüloz lifi, odun, pamuk, şeker kamışı ve kullanılmış kağıttan elde edilir. Avrupa'da atık kağıt tüm kağıt üretiminin % 65'ini karşılamaktadır. Kullanımdan geri dönen atık kağıtlar, mürekkepten arındırma ve beyazlatma gibi bir takım işlemlerden geçirilir. Üretilen kağıdın, en iyi koşullarda ancak % 40'ı geri dönüştürülebilmektedir.

İş dünyasının yazı kağıtları ve fotokopilerden yılda yaklaşık 1 milyon ton atık kağıt ürettiği tahmin edilmektedir.

% 100 geri dönüşümlü kağıttan üretilmiş bir ton kağıt; 17 ağaç, 4100 kws enerji ve yaklaşık 26.5 m3 suyun tasarruf edilmesi demektir.
Geri dönüşümlü liften üretilmiş kağıt, hava kirliliğini % 74, su kirliliğini % 35, enerji sarfiyatını % 28 oranında azaltmaktadır. Ancak bir süre sonra lifleri parçalanarak kullanılmaz hale geldiği için kağıt atıklarının geri dönüşümü sınırlıdır.

Kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin bir takım yöntemlerle ile hammadde olarak yeniden üretim süreçlerine kazandırılmasına geri dönüşüm denir. Tüketilen maddelerin tekrardan geri dönüşüm halkası içine katılabilmesi ile öncelikle hammadde ihtiyacı azalır. Böylece insan nüfusu ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozması ve doğaya verilen zararın önüne geçilir.

Yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu sağlar. Araştırmalara göre metallerin geri kazanılması için harcanan enerji metallerinin madenlerden çıkartılması için gereken enerjiden çok daha azdır. Şöyle ki; geri kazanılmış metalden 1 ton alüminyum yapmak için gereken enerji cevherden yapılacak alüminyum için harcanan enerjinin %4'üdür. Aynı şekilde bakır bileşimlerin, geri kazanılması için gereken enerji bu metalin madenlerden çıkartılması için gereken enerjinin sadece % 13, ve demir/ çelik için % 19'u kadardır. Kalkınma çabasında olan ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya bulunan gelişmekte olan ülkelerin de tabii kaynaklarından uzun vadede ve maksimum bir şekilde faydalanabilmeleri için atık israfına son vermeleri, ekonomik değeri olan maddeleri geri kazanma ve tekrar kullanma yöntemlerini araştırmaları gerekmektedir.

Geri Dönüşüm Nedir? Nasıl Yapılır?  / Geri Dönüşüm Projeleri / Geri Dönüşüm Sunusu  / Çevreye Duyarlılık / Çevre Kirliliği / Çevre Kirliliği Nedenleri? / Çevre Sorunları ve Çözümleri / Atık Pil Kutusu / Atık Kağıt Kutusu / Ürünlerin Doğada Yok Oluş Süreleri / Geri Dönüşüm Fikirleri


Bilim İnsanları / Ünlü Yazarlar / Ünlü Ressamlar / Ünlü Müzisyenler / Türk Büyükleri / Türk Bilim İnsanları / Ünlü Matematikçiler / Ünlü Fizikçiler