Kitap Kapağı Tasarım Örnekleri, Kitap Kapağı Teknoloji Tasarım

Kitap kapağı tasarımı, kitabın içeriği kadar önemlidir. Kitap kapağı, kitabı sattırma işlevine sahip olmalıdır. Kitap veya dergi kapağı illüstratif, biçimsel ve grafiksel düzenlemelerdir. Yazarın isteğine, kitap sayfa adedine, baskı adedine, baskı ortamına göre değişiklik gösterebilir.

KİTAP KAPAĞI TASARIMINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
İçeriğin sayfa düzeni ile ilişkili olması
Sırt yazısının yukarıdan aşağıya doğru yazılması
Kapak bilgilerine dikkat edilmesi; kitabın kapağında ve sırtında yayın evi, yazar, kitap adı yazılmış olması. İç kapakta ise kapak bilgileri dışında kapak, sayfa tasarımcısı ve resimleyenin yani tasarımcının adlarının bulunması gerekir.
Yazı karakterinin seçimine dikkat edilmesi
Ön ve arka kapağın bir bütün olarak tasarlanması
Kapağın estetik ve albenili hazırlanması; Kapak tasarımında kullanılan görsel öğelerin, yazıların ve diğer elemanların düzenlenmesinde estetik ve ilgi çekici, özgün olmalıdır. 

 


Kitap kapağı tasarımı nasıl olmalıdır?
Her insanın bir yüzü olduğu gibi kitap da bir yüze, bir portreye sahiptir. Bu yüz; içinde yazılanların, kitabın ruhunun yansımasıdır. Daha doğrusu öyle olmalıdır. O çehrede bulunanlar, kitabın kimliğini ele verecek bağlamda ele alınmalıdır. O zaman önceliği kitabı okutturmak olmalıdır, o görüntünün o yüzün.
Kitabı sattırma işlevine sahip olmalıdır, kapağının tasarımı. Hatta bir nevi yaşam eğitimi olmalıdır kitap – dergi kapağı, meraka hitap ederken. O halde içerikle biçim ilişkisinin çok iyi dost olmaları gerekir.
Kitap, dergi ve mecmuaların müfredatını yansıtan, akılda kalıcı, vurgulu ve tasarım ilkeleri ile meydana getirilen İllüstratif, biçimsel ve grafiksel düzenlemelerdir.


 

Görsel İletişim Tasarımı etkinlikleri için Ramazan Yazıcı öğretmenimizi (AFYONKARAHİSAR / ÇAY - Atatürk Ortaokulu) tebrik ediyoruz.

Kitap Kapağı Tasarımları  / Görsel İletişim Tasarımı Nedir? / 3 Boyutlu Resimler Görsel İletişim Tasarımı / Mizanpaj Nedir?

Biyotaklit Örnekleri / Akıllı Ürünler / Yapay Zeka / Yenilebilir Enerji / Enerjinin Dönüşümü / Yapay Zeka / Sensör Teknolojileri