Anahtarın Gölgesinde Özeti

Anahtarın Gölgesinde Özeti

Anahtarın Gölgesinde (Şifrenin İzinde)
Kıymetli dostum, arkadaşım Yahya Karakurt’un son romanı, serinin 3. eseri… Maceralı, sürükleyici ve gizemli yolculuk hız kesmeden devam ediyor…
🗝️🔑🗝️🔐
Yade ve arkadaşlarının fantastik yolculuğu bu kez sıcak topraklara, Güneydoğu Anadolu’nun güzide şehirlerine, düşüyor. Akdamar’ın hüzünlü efsanesi, Mardin’in tarihi yapısı ve bütünlüğünü, peygamberler şehri Şanlıurfa’nın büyüleyiciliği… Yazarın usta, yalın ve etkileyici kalemi bizleri bu kadim şehirlere götürüp gezdiriyor; oraları derinden solumamızı ve müşahede etmemizi sağlıyor.
🗝️🔑🗝️
Bilhassa Göbeklitepe’nin keşfi ile birlikte ilk insan yerleşimleri ağının bir parçası olduğu ve köklü bir tarihi geçmişinin bulunduğu ispatlanan Şanlıurfa bizi efsunluyor okurken. Göbeklitepe’nin gizemli kapıları ardına kadar açılıyor çocukların sahip oldukları simge ve şifrelerle.
🔐
Yaşamları sıkışıp monotonlaşan bu macera düşkünü çocukların rüyalarla zenginleşen esrarengiz yaşamlarına ve hayal bile edemedikleri alemlere sürüklenişlerine şahit olmak isterseniz “Anahtarın Gölgesinde” yatıp sabahlamanız yeterli. Rüyaların kaynak teşkil ettiği, geçmişle gelecek arasında sarsıcı bir bağ kuran bu güzel ve hoş eseri gençlere armağan eden yazar dostumu tebrik ediyor; kalemine ve yaşamına bereket diliyorum.
Hayati Yolcu / Eğitimci – Yazar

“Hayaller neredeyse, mucizeler orada gerçekleşir…”
Her şey Yade’nin gördüğü rüyalar sayesinde başlıyor aslında. Rüyasında sürekli sayılar, silüetler ve yardım çığlıkları duyan Yade, arkadaşlarıyla birlikte başına geleceklerden habersiz geçmişe doğru gizemli bir maceraya çıkıyor…
Okurken onlarla birlikte ben de Güneydoğu turu yaptım aslında. O şehirler hakkında verilen bilgiler, Yade ve arkadaşlarının maceraları…
Her şey o kadar güzeldi ki aslında…
¿ Peki ya onları bu serüvenlerinde neler bekliyordu?
Siz de Yade ve arkadaşlarının çıktığı bu maceraya ortak olmak istemez misiniz?
Fantastik türde kitap okumayı sevenler için kesinlikle harika bir öneri olacağına eminim.
O zaman şimdiden keyifli okumalar 🤗
🗝 @yahya_karakurt yazarımızın bu kitabını @dolukitaplk moderatörlüğünde okuduk. Teşekkür ederim 💙
@yahya_karakurt
@azyayingrubu
@dolukitaplk
#alıntı
“Işık varsa yolun sonunda umut vardır. Her şey vaktinde güzeldir…”
🗝
“Her şey bir hayalle başlar.
Bir hayaliniz varsa, sizi ona sürükleyecek cesaretiniz vardır.
Ona ulaşın ve asla peşini bırakmayın…”

‘Hayat bir yolculuktur. Bazıları için kısa, bazıları için uzun… Yürümeye devam et.’
‘Dağa tırmanmayı göze alan, zirvenin hazzını yaşar.’
‘Başlarken içinde heyecan varsa, yolun sonu seni zirveye görecektir.’
‘Gece gerdanlık, gündüz mezarlık derler, Mardin için.’
🍂Arkadaşlar taşınma evresinden sesleniyorum ; ‘Gelmeyin, buralar çok karanlık.’ En son belimi bir yerlerde unuttum sanırım. Bu kadar yorgunluğumun arasında tabiki kitap okumaktan geri durmuyorum. 🤭Bugün sayın hocam @yahya_karakurt kaleminden #anahtarıngolgesinde kitabının yorumuyla geldim.
🍂Ekibimizin rüya sever kızı Yade’nin rüyalarında gördükleriyle ve rüyalarında verilen sayılarla başı belada. Bu rüyaları ve yardım çığlıkları kulaklarına dolan kızı tek gören Yade değil. Umutta aynı rüyalara dalıyor. Macera sever ekibimiz bu rüyaların sonucunda bir #güneydoğu turu yapmaya karar veriyor. Böylelikle gizemli, bolca maceralı ve tarihi bilgili bir serüveninde başlamasına sebep oluyorlar..
🍂Güneydoğu turuna hazır mısınız? Bu kitap sizleri çok hoş bir tura davet ediyor. Ben her il için verilen bilgileri okurken çok keyif aldım. Özelikle yaşadığım il #mardin gerçekten ilgimi tekrar tekrar çekti diyebilirim. Kitap bir devam kitabı. İlk kitapları okumadığım için biraz tereddütte kaldım. Kitabı okumaya başlayınca aslında her kitabın ayrı bir macera olduğunun da farkına varmış oldum.
@azkitap
@azyayingrubu
@dolukitaplk @yahya_karakurt

YahyaKarakurt

Yahya Karakurt - Web Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir