En Düşük Memur Maaşı 2023

2023 yılında En düşük memur maaşlarının en düşük sınırı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2023 yılı ilk 6 aylık memur maaşı %30 oldu. Memurların merak ettiği en düşük memur maaşı ne kadar oldu, 2023 yılında memurlar en düşük kaç tl alacak gibi sorulara bu yazıda cevap bulabileceksiniz.

en düşük memur maaşı 2023

Memurların ve emeklilerin merakla beklediği memur maaşlarının durumu netlik kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından zam oranları belirlendi. Buna göre memurlar ve emekliler yeni yılda %30 zamlı olarak maaşlarını alacaklar. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Aralık 2022 yılında bir önceki aya göre 1.18 aylık enflasyon oluştu.

Memurlar ne kadar zam aldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile memurlara ve emeklilere %30 zam yapıldığı duyuruldu.
Yapılan açıklamada şu enflasyonda gerilemenin başladığı açıklandı.

En Düşük Memur Maaşı Kaç TL oldu?

Yeni açıklanan zam oranlarına göre en düşük memur maaşı 9 bin 105 tl iken zamlı oranla 11 bin 848 TL seviyesine yükseldi. Ocak 2023 maaşlarında emekliler ve memurlar yerine tutarlara göre ödeme alacaklar.

En Düşük Memur Emeklisi Maaşı Kaç TL oldu?

Memurlar gibi memur emeklilerine de yapılan zamlarla memurların %30’lik zamla maaşlarında artış oldu. Buna göre en düşük memur emeklisi  aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 901 liraya yükseldi.

 

YahyaKarakurt

Yahya Karakurt - Web Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir