İyi ki İcatlar Var!

İyi ki İcatlar Var!

Yaşantımızda durup şöyle bir etrafımıza baktığımızda aslında bizim bugünkü durumda olmamız bir rastlantı sonucu değildir. Fosilleşmiş beyinlerin buhranlar anaforundan çıkışıyla beraber özgür düşünceyle yaratıcı fikirlere bırakmış. İnsanoğlu zamanla yaşantısında karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak için değişik şekilde bakmayı öğrenmiş ve neticesinde emeklerinin karşılığında yeni icatlar ortaya çıkmıştır. Tabi çoğu zaman tarih sürecinde bazı tabular bunu her ne kadar engellemeye çalışmışsa da zamanla sular akmış ve yolunu bulmuştur. Bu açıdan baktığımızda zamanı geldiğinde olması gereken zamanda icatlar kişiler tarafından bulunmuştur. Tarihte kitaplar zamanı geldiğinde bu insanları kayıt altına almıştır. Bize sunulan icatlar neticesinde günümüze kadar isimleri ölümsüzleşmişlerdir. İyiki mucitler çıkmış onlar sayesinde günümüzde rahat bir şekilde yaşamaktayız. Onlara gereken saygıyı göstermek gerekir.

Her icat insan hayatına yararlı olmalı yararsız icat olmaz. Mesela telefonun bulunması eğer telefonu Alexander Graham Bell bulmasaydı şimdi biz uzaktaki akrabalarımızla görüşemezdik.  Merak ederdik iyiler mi kötüler mi telefonun devrimiyle insan hayatı kolaylaştı her icat insan hayatını kolaylaştırır. Telefonun çıkmasıyla herkes sevinç içindeydi Alexander Graham Bell ve arkadaşları birbiriyle konuşa biliyorlardı. Herkes rahattı insanlar bilim adamlarından daha çok icatlar bekliyordu.  Ardından televizyonun bulunması buzdolabı, mikroskop, bilgisayar.

Bu gibi icatlar insanlar için çok iyi ve insan hayatını kolaylaştırdı. Mesela Alexander Graham Bell bulduğu telefonuyla adını ölümsüzleştirdi.  İcatlar ve bulanların adları insanlar tarafından konuşarak ölümsüzleşir. Bu icatlar olmasaydı dünya çekilmez yorucu sıkıcı bir dünya olurdu ama emek verici olurdu ama iyi ki bu icatları bulmuşlar.  onlar bize icatlarını veriyor. Biz insanlar onların meşhur ederek adlarını ölümsüzleştiriyor. Hayatta her şey karşılıklıdır. Aynen böyle tüm icatlara saygılı olmamız lazım El Cezeri, Edison,  Einstein gibi bilim adamlarına sevgi ve saygı göstermemiz lazım icatlarına!!!

YahyaKarakurt

Yahya Karakurt - Web Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir