Tesla’nın 21. yüzyıl kehanetleri
Geçtiğimiz yüzyılın en büyük dahilerinden bilim adamı Nikola Tesla, 2035’te Çevre Koruma Ajansı sekreterinin ABD başkanından bile daha önemli görüleceğini söylüyor.
Elektriğin bulunmasında öncülük etmiş Yugoslav asıllı bilim adamı Tesla, 1937 yılında Liberty dergisine verdiği bir röportajda 21’inci yüzyılla ilgili kehanetlerini de paylaşıyor.
Tesla, “Edison, Stainmetz, Markoni ve diğerleri kablosuz yolla Atlantik Okyanusu’nun üzerinden bir sinyal göndermenin imkansız olacağını iddia ediyorlardı ancak bir çok önemli buluşun önceden habercisi olduğum için belki de 21’inci yüzyılda hayatın nasıl olacağı tahmininde bulunmaya çalışırsam çok da yanlış yapmam” diyor.
‘Başkandan da önemli olacak’
Röportaja göre mucit ve mühendis Tesla, ölümünden 35 yıl sonra kurulacak olan Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı’nın önemini öngördü. Tesla kısa adı EPA olan ajansı o yıllarda Hijyen ve Beden Kültürü Ajansı olarak tanımlıyor:
“Hijyen ve beden kültürü eğitimi, hükümet politikalarının bir parçası olarak tanınacak. 2035 yılında Hijyen ve Beden Kültürü Ajansı sekreteri, ABD başkanından daha önemli olacak. New York’taki hava kirliliği bizim dedelerimiz için aklın almadığı boyutlarda olacak, aynı zamanda su teminine büyük önem verilecek”
‘Düşünen makineler’
Tesla robot bilimiyle 1880’li yıllarda ilgilenmeye başladı ve kablosuz uzaktan kumandalı gemi icadıyla herkesi hayrete düşürdü. Daha o yıllarda ‘akıllı telefonların’ da habercisi oldu.
Tesla’nın robot bilimi hakkında söyledikleri şöyle:
“Makineyi yok etmek değil, ne yapması gerektiğini öğretmek lazım. Bugün yaptığımız her şeyi gelecekte robotlar yapacak. Bir zamanlar kölelerin yaptığı işleri robotlar yapacak. Elle yapılan işlerin yerini makine alacak. Bilim adamları şu anda laboratuvarlarda ‘düşünen makineler’ yapmaya çalışıyor.”
Tesla, gazetelerde bilimsel buluşların da büyük ölçüde yer alacağını belirtiyor.
21’inci yüzyılın lüks restoranlarında süt ve tahıl
Tesla, 21’inci yüzyıl insanının beslenme alışkanlıklarıyla ilgili tahminlerde de bulunuyor. 80 yıl öncesinden organik beslenmeye düşkünlüğün habercisi oluyor:
“Ben et yemiyorum, yakında herkes de bu bilinçte olacak. Aynı zamanda çay, kahve ve tütün de çok popüler olmayacak. Ama alkol her zaman çekici olacak. Hindistan ve Çin’de milyonların gıda ihtiyacı için yeteri kadar buğday olacak, ve yıpranmış toprak da kimyasallar yardımıyla tekrar canlanacak. Uyuşturucular cezai uygulamalarla yok olmayacak, sadece zararlı maddelerle bedeni zehirlemek moda olmayacak. Süt, bal, tahıl gibi doğal besinler 21’i yüzyılda en lüks restoranlarda bile akşam yemeklerinde tercih edilen ana besinler olacak.”
http://gelisenbeyin.net/nikola-tesla.html